Egy hónapig tartott Cannavaro kínai kapitánykodása

Fabio Cannavaro
New head coach Fabio Cannavaro of China's Guangzhou Evergrande Taobao FC smiles after arriving at the Guangzhou Baiyun International Airport in Guangzhou city, south China's Guangdong province, 4 November 2014.
Vágólapra másolva!
Nem marad a kínai labdarúgó-válogatott élén Fabio Cannavaro.

A játékosként aranylabdás és világbajnok olasz szakember március közepén vette át a nemzeti együttes irányítását azzal, hogy a Kína Kupán mutatott teljesítmény alapján dől majd el, marad-e hosszabb távon a posztján. A négycsapatos tornán a hazai válogatott kikapott Thaiföldtől és Üzbegisztántól, ezzel utolsó lett, és a szurkolók, illetve a média kritikáinak kereszttüzébe került.

Fabio Cannavaro Forrás: Imaginechina/Stringer

Cannavaro hétfőn a kínai közösségi médiában tette közzé döntését, azt, hogy nem folytatja a párhuzamos munkát, s a jövőben csak a klubcsapatában szeretne tevékenykedni.
A 45 éves tréner 2014-ben hét hónapot dolgozott a Kuangcsou Evergrande csapatánál, majd szaúdi kitérő után egy idény át vezette a Tiencsin Csüancsient, mielőtt 2017 novemberében visszatért a Kuangcsouhoz.
Közleményében többek között azt írta, hogy a két elfoglaltság mellett a családjára már egyáltalán nem maradt ideje.
"Nagyon nagyra értékelem, hogy a Kínai Labdarúgó Szövetség és az Evergrande azt akarta, egyszerre irányítsam Kína két legfontosabb csapatát, de a kettős elfoglaltság elvont a családomtól" - fogalmazott, hozzátéve, hogy mostantól minden energiájával a klubcsapatára koncentrál, és továbbra is igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy a fiatal kínai labdarúgó fejlődjenek.