A legendás focistának a bajnoki cím értékesebb, mint a BL-trófea

Beckenbauer
Franz Beckenbauer partakes in the festivities after the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Muenchen and SC Freiburg at the Allianz Arena in Munich, Germany, 20 May 2017. - NO WIRE SERVICE - Photo: Thomas Eisenhuth/dpa-Zentralbild/ZB
Vágólapra másolva!
A játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok Franz Beckenbauer, a Bayern München labdarúgóklubjának tiszteletbeli elnöke szerint a címvédő bajor sztárcsapat Borussia Dortmund elleni rangadóján dől majd el, hogy melyik együttes nyeri a Bundesliga mostani idényét.

A 73 éves legendás futballista a Bild keddi lapszámában azt mondta, számára a

német bajnoki cím értékesebb, mint a Bajnokok Ligája megnyerése.

"Azt gondolom, hogy április 6-án a Bayern München-Borussia Dortmund mérkőzés kimenetele dönt majd a végső győztesről, és

- jelentette ki Beckenbauer, hozzátéve, hogy úgy érzi, a Bayern kezd kilábalni a hullámvölgyből. Ebben szerinte nagy szerepe van a védelem stabilitását meghatározó Javi Martíneznek, valamint a középpályán James Rodrígueznek és Thiago Alcantarának.

Franz Beckenbauer szerint a bajnoki cím értékesebb, mint a BL-trófea Forrás: Picture-Alliance/AFP/Thomas Eisenhuth

Beckenbauer az utóbbi hetekben gyengélkedő Dortmundról azt mondta,

"amint átlépik a saját gátjaikat, újra erősek lesznek, az egyetlen kérdés csak az, hogy erre mikor kerül sor."

A Borussia január 26. és február 24. között nem tudott győzni tétmeccsen, ebben az időszakban kiesett a Német Kupából, a BL-ben pedig 3-0-ra kikapott a Tottenham Hotspur vendégeként. Utóbbi összecsapás visszavágóját kedden este rendezik Dortmundban. A Bayern ingadozó teljesítménnyel kezdte a szezont, de a legutóbbi hét Bundesliga-meccséből hatot megnyert, és az elmúlt hétvégén rendezett fordulóban pontszámban utolérte a listavezetőt, rosszabb gólkülönbsége miatt azonban második a Borussia mögött.