Vágólapra másolva!
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Vidi alaposan megszenvedett harmadosztályú ellenfele, a Taksony otthonában. A találkozót végül egy második félidei gyors kontra után szerzett góllal Marko Nikolics csapata nyerte, ám a hősiesen küzdő NB III-as alakulat minden dicséretet megérdemel.

Bár a találkozón a Vidi játszott főlényben, és több veszélyes helyzetet is kialakított, sokáig nem tudott túljárni a Taksony kapusa, Iváncsics Alex eszén, aki több bravúrt is bemutatott a mérkőzésen. Egy hazai szöglet azonban végül a kiscsapat vesztét okozta: a

78. percben a kifejelt sarokrúgás után gyors kontrát vezetett a Vidi, melynek végén a csereként beálló Armin Hodzic volt eredményes.

Az odavágót tehát, ha nehezen is, de sikerrel vette a magyar bajnokság címvédője, visszavágó egy hét múlva Székesfehérváron.

A Taksony alaposan megnehezítette a Mol Vidi dolgát a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén Forrás: molvidi.hu

A többi délutáni meccsen sem történt komolyabb meglepetés, a Budapest Honvéd az új igazolás Ben Hatira góljával nyert Tiszakécskén, a Soroksár 3-2-re verte az Andráshidát, a Budaörs 2-1-re nyert a Kaposvár ellen, míg a Paks 2-1-re nyert a Puskás Akadémia vendégeként az NB I-es csapatok összecsapásán.

A továbbjutás a legjobb 16-tól már nem egy, hanem két mérkőzésen dől el, a visszavágókra jövő héten kerül sor.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Puskás Akadémia FC-Paksi FC 1-2 (0-1)
Soroksár SC (NB II)-Tarr Andráshida SC (NB III) 3-2 (1-2)
Budaörs (NB II)-Kaposvári Rákóczi FC (NB II) 2-1 (1-0)
Duna Aszfalt TVSE (NB II)-Budapest Honvéd 0-1 (0-1)
Taksony SE (NB III)-MOL Vidi FC 0-1 (0-0)