A Fradi kétgólos előnyt szerzett a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében

Davide Lanzafame szerezte a Fradi vezető gólját a Kisvárda elleni MK-meccsen
Vágólapra másolva!
Szerdán este a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Ferencváros 2-0-ra legyőzte a Kisvárdát a Groupama Arénában.

A két együttes a sorozat legutóbbi kiírásában is találkozott egymással, akkor a legjobb 64 között a még másodosztályú Kisvárda bombameglepetésre búcsúztatta a címvédőként szereplő zöld-fehéreket.

Az első félidőt meglepően támadószellemben kezdte a Kisvárda, amely egyenrangú ellenfele volt az NB I-ben listavezető Ferencvárosnak. A 22. percben a szabolcsiak a vezetést is megszerezhették volna, de Dibusz Dénes szögletre tolta Sztávrosz Cukalász közeli fejesét.

Két perccel később Böde Dániel kihagyta az év ziccerét.

Varga Roland tört be a tizenhatoson belülre, megcsinált egy cselt, majd 13 méterről lőhetett volna, helyette azonban a jobbján érkező Bödéhez tálalt, aki senkitől sem zavartatva, hat méterről a kivetődő Mihai Mincába lőtte a labdát.

A Ferencváros edzője változtatott a szünetben, Varga Roland helyére az ukrán Ivan Petrjak érkezett. A 48. percben a zöld-fehérek felpörgették a játékot, Petrjak átadása után a télen szerződtetett Isael da Silva lőtt kapura 16 méterről, de Minca vetődve hárított.

Az 53. percben megszerezte a vezetést a Fradi.

Leandro 16 méteres szabadrúgása kipattant a jobb kapufáról, az érkező Davide Lanzafame pedig három méterről az üres kapuba lőtt.

A 77. percben az olasz támadó eldönthette volna a meccset – és a továbbjutást is. Az uruguayi Fernando Gorriarán elfutott a jobbszélen, a középre lőtt labdájára Lanzafame érkezett, de nyolc méterről a kapu fölé pörgetett.

Davide Lanzafame szerezte a Fradi vezető gólját a Kisvárda elleni MK-meccsen Forrás: Balogh Dávid/fradi.hu

A 83. percben a 2018-as év gólját szerző Sigér Dávid gondolta úgy, hogy 2019-ben sem akarja alábbadni, azonban a 22 méteres bombája a felső lécen csattant.

A 86. percben lezárta a meccset a Fradi.

Lanzafame szögleténél két kisvárdai védő egymást zavarta, így Böde Dániel elé került a labda, akinek arra is maradt ideje, hogy levegye azt, majd öt méterről a hálóba lőtt.

A Ferencváros megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, és nagy lépest tett a legjobb nyolc közé jutásért. A másik szerda esti mérkőzésen a Mezőkövesd gólnélküli döntetlent játszott a Haladással az NB I-es csapatok összecsapásán.

A továbbjutás a legjobb 16-tól már nem egy, hanem két mérkőzésen dől el, a visszavágókra jövő héten kerül sor.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Mezőkövesd Zsóry FC-Szombathelyi Haladás 0-0
Ferencváros-Kisvárda Master Good 2-0 (0-0)