Elfelejtett focizni a Barca sztárcsatára - videó

Olympique Lyonnais v FC Barcelona - UEFA Champions League SPORT eur c1 OL lyon Groupama Stadium round 16 EVENT central-esterne France soccer players action uefa league first leg MATCH Decines-Charpieu france Olympique Lyonnais Barcelona UEFA CHAMPIONS LEA
Luis Suarez during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between Lyon (OL) and FC Barcelona on February 19, 2019, at the Groupama Stadium in Decines-Charpieu, central-eastern France. (Photo by Mehdi Taamallah/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Kedden este az FC Barcelona 0-0-s döntetlent játszott az Olympique Lyon vendégeként a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén. A katalán csapat könnyedén megnyerhette volna a meccset, de a francia világbajnok Ousmane Dembélé és az uruguayi Luis Suárez sorra hibázták el a ziccereket. Különösen az utóbbinak volt pocsék napja, aki elképesztő negatív sorozatot tudhat magáénak a legrangosabb kupasorozatban.

A 32 éves Luis Suárez az idei szezonban 33 mérkőzésén 16 gólt szerzett, és kiosztott 8 gólpasszt, ez a statisztika világklasszis játékosra jellemző. Azonban ezeket a mutatókat csak a bajnoki és a Király-kupa meccseken hozta össze, a Bajnokok Ligájában egyelőre nem találja a góllövő cipőjét.

Pontosabban idén sem találja, ugyanis az előző szezonban is csak egy gólt termelt a Bajnokok Ligájában, ráadásul idegenbeli meccsen legutóbb 2015 szeptemberében szerzett gólt a BL-ben, ami azt jelenti, hogy a Camp Noun kívül 1508 perce (több mint 24 órája) gólképtelen.

Az uruguayi csatárnak még 32 évesen is világklasszis a helyezkedése, de a helyzetkihasználása néha egészen pocsék. Azonban a Barca edzője, Ernesto Valverde nem tartja tragikusnak Suárez produkcióját.

„Akkor aggódnék miatta, ha helyzetei sem lennének."