A Real Madrid kijött a gödörből, simán nyert a kupában

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL FIFA CLUB WORLD CUP BUST EMBRACE JOY SHOUTING
Real Madrid's Spanish defender Sergio Ramos (R) celebrates after scoring a goal with Real Madrid's Spanish midfielder Daniel Ceballos (L) during the FIFA Club World Cup final football match Spain's Real Madrid vs Abu Dhabi's Al Ain at the Zayed Sports City Stadium in Abu Dhabi, the capital of the United Arab Emirates, on December 22, 2018. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Leganést a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A két csapat egy évvel korábban a kiírás negyeddöntőjében találkozott, és nem kis meglepetésre a Leganés jutott tovább 2-2 után idegenben lőtt több góllal. A Real Sociedad elleni kínos bajnoki kudarc (0-2 a Barnebéuban) Santiago Solari vállalta a kockázatot és több fiatalt (Odriozola, Regulión, Valverde) is a kezdőbe jelölt. Talán ez lehetett az oka, hogy a hazaiak csak az első félidő utolsó előtti percében szerezték meg a vezetést, Sergio Ramos góljával, aki az Odriozola ellen elkövetett szabálytalanság után befújt büntetőt értékesítette.

A második félidő közepén a vendégek újra segítettek a gólszerzésben, miután labdát veszítettek a saját tizenhatosuk előtt, a madridiak pedig köszönték szépen a lehetőséget, és végül Lucas Vásquez passzolta a labdát a kapuba a sakk-mattig kijátszott szituációban.

Majd egy perccel lecserélése előtt még Vincius Junior is rúgott egy szép gólt, ezzel gyakorlatilag formasságá téve az egy hét múlva (január 16.) esedékes visszavágót.

A másik három szerdai találkozón az Atlético Madrid idegenben ért el 1-1-es döntetlent úgy, hogy Antoine Griezmann góljával már a 9. percben vezetett. Ugyancsak döntetlent játszott a Villareal és az Espanyol, miután a 84. percben még 2-0-ra vezető vendégek előnyét öt percen belül tüntették el a hazaiak. A Getafe Ángel Luis Rodriguez utolsó percben szerzett góljával került előnyben a Valladolid ellen.

Eredmények, Király-kupa, nyolcaddöntő:
Real Madrid–Leganés 3-0 (1-0)
Villareal–Espanyol 2-2 (0-1)
Getafe–Valladolid 1-0 (1-0)
Girona–Atlético Madrid 1-1 (1-1)