Vágólapra másolva!
A Ferencváros harmadik téli felkészülési meccsén lépett pályára szombat délután, az ellenfél ezúttal a svájci élvonalbeli FC Sion volt. A zöld-fehérek 2-0-ra is vezettek már, a vége 2-2 lett.

Munkatársunk helyszíni jelentése a törökországi Belekből.

A Ferencváros csapata a Viitorul és a Gaz Metan elleni meccsek után ezúttal a svájci FC Sion ellen lépett pályára Belekben. A hétfői vereség és a keddi döntetlen után tehát a svájci első osztály hetedik helyezettje várt a magyar bajnoki éllovasra. A svájciak a Fradihoz hasonlóan két meccsen voltak már túl a felkészülés során, először kikaptak az Erzgebirge Aue csapatától, majd megverték a Dinamo Bukarestet.

A Ferencváros a Dibusz – Lovrencsics G., Frimpong, Blazic, Heister – Sigér, Haratin – Petrjak, Lanzafame, Varga R. – Sihnevich összeállításban kezdett,

Szergej Rebrov a felkészülés során először számíthatott Dibusz Dénes játékára, aki ezúttal a csapatkapitányi karszalagot is megkapta.

Újra Dibusz Dénes védte a Fradi kapuját Forrás: Balogh David/fradi.hu

A nézőtéren meglepően sokan foglaltak helyet, a Sion fiataljai mellett kilátogatott a meccsre az NB II-es Kaposvár csapata is, és a Honvédtól is érkeztek páran. Szergej Rebrov a lefújás után a lelátóra igyekezett, és gyorsan kezet rázott Supka Attilával, a Honvéd edzőjével.

Murat Yakin csapatában kezdett a korábban a brazil U20-as válogatottban is megfordult Adryan, a 12-szeres svájci válogatott Pajtim Kasami, valamint az U15-től kezdve az összes korosztályos svájci válogatottban megfordult Anto Grgic.

Nem várt tehát könnyű ellenfél a Fradira.

A svájciak kötelékébe tartozik egyébként Alex Song is, aki korábban az Arsenal, a Barcelona és a West Ham csapataiban is megfordult, majd egy orosz kitérővel igazolt Svájcba a még mindig csak 31 éves játékos.

A 6. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros, Quentin Maceiras passzolt haza Kevin Fickentscher kapusnak, de a labda átpattant a kapus lábán, és a svájci kapuban kötött ki, kissé komikus jelenet volt.

A 33. percben már 2-0-ra vezetett a Fradi, Sigér Dávid passzolta be a labdát a védők közé, majd Ivan Petrjak higgadtan lőtt a svájci kapuba. A Fradi több szép akciót is vezetett, Sigér és Varga is igen aktív volt, utóbbi az első félidő végén a kapuba is talált, de lesen kapta a labdát, míg a 44. percben a kapus védte a ziccerét.

A második félidő egy Dibusz-bravúrral indult, majd egyre nagyobb volt a nyomás a Fradi védelmén, az 59. percben Moussa Djitté fejesével szépített is a Sion.

A 61. percben a teljes csapatot lecserélte Szergej Rebrov, Dibusz maradt egyedül a pályán, elé érkezett a Csernik, Botka, Dvali, Vida – Gorriaran, Leandro – Szerető, Wilmots, Amadou – Lovrencsics B. tízes. A svájciak is cseréltek párat, beállt Alex Song is.

Alex Song a háttérben Forrás: Balogh David/fradi.hu

Még szinte fel sem állt az új csapat, egyenlítettek a svájciak, újra egy fejesből szereztek gólt, Roberts Uldrikis emelkedett a legmagasabbra.

A hajrában még Lovrencsics Balázsnak akadt egy nagy helyzete, de több gól már nem esett, maradt a 2-2.

Szergej Rebrov a lefújás után elmondta, újabb hasznos meccsen vannak túl, lesz mit elemezniük. Az ukrán vezetőedző hozzátette, látja a fejlődést a csapaton, taktikailag és fizikailag is, annak ellenére, hogy napi két edzéssel nem egyszerű meccset játszani.

Szergej Rebrov látja a fejlődést Forrás: Balogh David/Balogh David

„Az első félidőben jól kontrolláltuk a meccset, 2-0-ra is vezettünk, és volt több szép akciónk is. Volt, ami lessel ért véget, de ez mindenképp biztató a jövőre nézve, ha kicsit pontosabbak leszünk majd, akkor ilyen szituációkból sok helyzetet tudunk majd kidolgozni. A csatár mögött nagyon jól mozgott Lanzafame és Varga Roland is, szerintem erre lehet építeni. Voltak negatív dolgok is természetesen, fáradtabbak is vagyunk a sok edzés után. A második félidőben a svájciak erősítettek, jobban is tartották a labdát, veszélyesebbek lettek. Vasárnap jön majd egy lengyel ellenfél, egy teljesen más stílusú csapat várható” – mondta Lovrencsics Gergő, aki a második félidő elején összefejelt egy svájci játékossal.

Lovrencsics Gergőt ápolni kellett Forrás: Balogh David/fradi.hu

„Kicsit bedagadt hátul a fejem, elég szerencsétlenül fejeltünk össze, neki fel is nyílt a fejbőre. Szerencsére nem volt komolyabb az eset, nem hiszem, hogy a további munkában akadályozna ez a sérülés” – tette hozzá Lovrencsics Gergő, aki korábban a Lech Poznan csapatában is szerepelt, így viccesen megjegyezte, szívesen fordít majd a csapattársaknak, ha elkap egy pár taktikai utasítást az ellenfél játékosai között.

Vasárnap délután a Ferencváros a Korona Kielce csapata ellen lép majd pályára.