Nem fizette a tartásdíjat, börtönbe kerül Dárdai egykori berlini csapattársa

Soccer: Marcelinho's farewell game FOOTBALL
Marcelinho (L) says thank you to his fans after his farewell game for Hertha BSC player Marcelinho in Berlin, Germany, 25 March 2017. At a farewell game for Marcelinho, who has scored over 65 goals in 1st division matches for his Berlin team Hertha BSC, "Brasil and Friends" are taking on "Marcelo's Hertha BSC". Photo: Jörg Carstensen/dpa
Vágólapra másolva!
Letöltendő börtönbüntetésre ítélték Marcelinhót, a brazilok korábbi válogatott labdarúgóját.

A 43 éves játékosnak 30 napra kell bevonulnia az Angelo Amorim nevű fegyintézetbe Campina Grandéban, mert elmaradásai vannak a tartásdíj-fizetésben. A bíróság kötelezte klubját, a negyedosztályú FC Trezét, hogy mellékbüntetésként vonja le a középpályás fizetéséből a hátralékot.

Marcelinho nem csak a Hertha csapatának tartozik sokkal Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jörg Carstensen

Marcelinho Paraiba 2001 és 2006 között a Hertha BSC-ben légióskodott, ahol Dárdai Pál csapattársa volt, és egyike a klub története legjobb futballistáinak. A 155 Bundesliga-meccsen 65 gólt szerző támadó az évszázad legjobb berlini tizenegyébe is bekerült. A Herthától történt nem éppen baráti távozása - elfelejtett visszatérni a nyári szabadságáról - után megfordult a szintén német Wolfsburg és a török Trabzonspor együttesében is. A brazil válogatottban ötször lépett pályára és egy gólt szerzett.