Rájátszásban juthat vissza Gera Zoltán ex-csapata a Premier League-be

Millwall v Fulham - Sky Bet Championship CHAMPIONSHIP Millwall Fulham The Den stadium London 30 March  2018 Action Sport Sports TEAM NurPhoto
Fulham's Tom Cairney during Championship match between Millwall against Fulham at The Den stadium, London England on 20 April 2018 (Photo by Kieran Galvin/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Fulham idegenben 3-1-re kikapott a Birmingham Citytől, így már csak osztályozón vívhatja ki a feljutást a Premier League-be. A már korábban feljutó Wolverhampton mellett így a hazai pályán 0-0-t játszó Cardiff örülhet az angol másodosztály, Championship utolsó fordulója után.

A walesi csapat egy pontos előnnyel várta az utolsó, 46. fordulót, és miután hazai pályán a mezőny hátsó harmadában tanyázó Readinget fogadta, egyértelműen kedvezőbb helyzetben volt, mint a mögöttük loholó, de a masszív Birmingham Cityhez látogató Fulham.

Az élvonaltól 2014-ben búcsúzó, négy évvel korábban Gera Zoltánnal a soraiban még Európa-liga-döntőt játszó (de az Atlético Madriddal szemben 2-1-re alulmaradó) londoniak a másodosztály egyik legtehetősebb klubjának számítanak, különösen azóta, hogy az amerikai milliárdos, az újabban a Wembley-t megvenni kívánó Shahid Khan vette át a klubot. Jól is alakult a Fulham aktuális szezonja, sokáig még a mezőnyt később bedaráló Wolverhamptonnal is tartani tudták a lépést, az utolsó játéknapon azonban végül kétgólos vereséget szenvedett a 19. helyen álló Birmingham City otthonában.

A Birmingham harmadik gólja:

Így az a Cardiff örülhet, amelyik története során 2013-ban jutott fel először a Premier League-be, majd azonnal búcsúzott is onnan. A klub maláj tulajdonosa, a szurkolókkal folyamatosan hadban álló, még a csapat színét is pirosról kékre változtató, Vincent Tan nem sajnálta a pénzt, aminek most meg is lett a haszna, annak ellenére, hogy az utolsó fordulóban egy vérszegény meccsen csak 0-0-t játszottak a 20. helyen záró Readinggel.

Így lehet örülni egy gól nélküli döntetlennek:

A harmadik feljutó csapat kilétéről rájátszás fog dönteni, ahol előbb a harmadik helyen végző Fufham a negyedikként záró Aston Villával, míg ötödik Middlesborough a hatdok Derby Countyval játszik előbb egy oda-visszavágós párharcot, majd a két csata győztese a Wembley-ben dönti el egy mérkőzésen, hogy melyikük kezdheti a következő szezont a Premier League-ben.

Bogdán Ádám korábbi csapata, a Bolton Wanderers ezúttal is megúszta a kiesést, miután az utolsó fordulóban 3-2-re nyerni tudott hazai pályán a Nottingham Forest ellen.

A már korábban kieső Sunderland mellett így a Burton és a Barnsley búcsúzott a másodosztálytól.

Eredmények, Championship 46. (utolsó) forduló:
Birmingham City-Fulham 3-1
Cardiff City-Reading 0-0
Bolton-Nottingham 3-2
Brentford-Hull City 1-1
Bristol-Sheffield United 2-3
Derby County-Barnsley 4-1
Ipswich-Middlesborough 2-2
Leeds-Queens Park Rangers 2-0
Millwall-Aston Villa 1-0
Preston-Burton 2-1
Sheffield Wednesday-Norwich 5-1
Sunderland-Wolverhampton 3-0

A bajnokság végeredménye:
1. Wolverhampton 99 pont
2. Cardiff 90
3. Fulham 88
4. Aston Villa 83
5. Middlesborough 76
6. Derby 75
....
20. Reading 44
21. Bolton 43
22. Barnsley 41
23. Burton 41
24. Sunderland 37