Részrehajlással vádolják a klubok a bolgár játékvezetőket

- Horizontal
An additional assistant referee observes the pitch during the UEFA Europa League group E football match between Fulham and CSKA Sofia at Vassil Levski stadium in Sofia on September 17, 2009. AFP PHOTO / NIKOLAY DOYCHINOV / AFP PHOTO / NIKOLAY DOYCHINOV
Vágólapra másolva!
Több klub is lemondásra szólította fel a Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFSZ) játékvezetői testületét, miután meggyőződéssel vallják, hogy a játékvezetők között többen is részrehajlóan bíráskodnak.

A közelmúltban több egyesület - köztük a CSZKA Szófia és a Szeptemvri - követelte a bíróbizottság vezetője, Petar Petrov távozását, mert álláspontjuk szerint a játékvezetők "tendenciózus módon" tevékenykednek a bajnoki mérkőzéseken.

Kedden a Levszki Szófia is csatlakozott a kezdeményezéshez, egyúttal közölte, a testület minden tagjának le kell mondania a bajnoki találkozókon tapasztalható elfogult játékvezetés miatt.

Spori, mondjon le! Forrás: AFP/Nikolay Doychinov

A 26-szoros bajnokcsapat nyílt levelet tett közzé, amely Petrov mellett Boriszlav Mihajlovnak, a BFSZ elnökének szól. Ebben undorítónak minősítette, hogy a bajnoki versenyfutásról a labdarúgópálya helyett a bírói bizottságban döntenek.

Az elmúlt szezonokban számos alkalommal vádolták elfogultsággal a bolgár élvonalban tevékenykedő játékvezetőket.

A szövetséget és a bírókat elsősorban azért kritizálják, mert állítólag kedveznek a Ludogorec csapatának, amely az elmúlt hat idényben megnyerte a bajnokságot.

A Levszki azzal is gyanúsítja a játékvezetői bizottságot, hogy városi riválisának, a CSZKA-nak kedvez.
Petrov szeptemberben a rendőrséghez fordult, miután egy bűnözői csoport megbízást kapott, hogy verje meg őt.