Vágólapra másolva!
Nem is értjük, miért kellett ennyit várni, hogy a német labdarúgó élvonalban szereplő Hertha Berlin ajándékboltjában a polcokra kerüljön KIrály Gábor legendás szürke mackóalsója.

"Végre megérkezett: Király Gábor eredeti, kultikus mackóalsója. Exkluzív értékesítés csak a Hertha ajándékboltjában!" – kürtöli büszkén világgá a német főváros klubjának Twitter-oldala.

Valószínű, hogy ezzel le is lehet zárni a "melyik termékből adták el a legtöbbet 2018-ban" versenyt a Dárdai Pál által irányított csapat marketingosztályán, mert a megérzésünk azt súgja, hogy ezentúl több ezren fognak télen-nyáron szürke mackóalsóban Hertha-meccsre menni.

Király Gábor 1998 és 2004 között 198 bajnoki mérkőzésen állt a Hertha kapujában, nem kis szerepe volt abban, hogy a csapat története legjobb eredményét elérve a harmadik lett az 1998-1999-es idényben, így indulhatott a Bajnokok Ligájában, ahol a Chelsea mögött másodikként jutott tovább a csoportból, az AC Milan elleni idegenbeli mérkőzésen (1-1) pedig Királyt választották a meccs emberének.

A szürke mackóalsó egyébként véletlenül került anno Királyra: még a szombathelyi Haladásban védett, amikor a csapat szertárosa egy ízben elfelejtette kimosni a fekete nadrágját, és miután csak szürkéből volt tiszta, azt vette fel. A csapat nyert, a győzelemmel bent maradt az élvonalban, a szürke mackóalsó pedig kabala lett. Egyúttal a 108-szoros válogatott védjegye, amiben német szurkolók pompáztak a 2016-os Európa-bajnokságon, és angol lapok cikkeztek a torna során.