Vágólapra másolva!
Szombat este négy mérkőzést rendeztek a labdarúgó OTP Bank Ligában. Az éllovas Ferencváros gálaelőadást tartott a Groupama Arénában a Balmazújváros ellen. A bajnoki címvédő Budapest Honvéd az október óta nyeretlen Vasastól szenvedett vereséget. A Csertői Aurél vezette Paks hazai pályán diadalmaskodott a Puskás Akadémia fölött, míg a Mezőkövesd az Újpest után a Haladás skalpját is begyűjtötte. 

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Ferencváros-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 5-0 (2-0)
Vasas FC-Budapest Honvéd 2-1 (1-0)
Paksi FC-Puskás Akadémia 3-1 (1-0)
Mezőkövesd Zsóry FC-Swietelsky Haladás 2-1 (0-0)
Korábban:
Debreceni VSC-Újpest FC 1-2 (1-1)

A listavezető Ferencváros már a mérkőzés elején megrohamozta a kiesés ellen küzdő Balmazújvárost. A zöld-fehérek már a második percben megszerezhették volna a vezetést. A ghánai Joseph Paintsil csinált meg egy cselt a tizenhatoson belül, de kapura lövés helyett inkább a műesést választotta Tamás László mellett, amit Bognár Tamás játékvezető sárga lappal díjazott.

A 13. percben viszont betalált a Ferencváros.

Az uruguayi Fernando Gorriarán lőtt 18 méterről, azonban a labdát blokkolta egy balmazújvárosi védő. A lecsorgóra Paintsil érkezett, aki senkitől sem zavartatva kilenc méterről a bal alsó sarokba belsőzött.

A 16. percben Dibusz Dénesnek is védenie kellett.

Az ukrán Jurij Habovda kiugratásával a grúz Lasa Sindagordize került ziccerbe, éles szögből, közelről lőtt, de a Fradi kapusa lábbal hárított. A 21. percben ismét Dibusznak kellett játékba avatkoznia. Sindagordize 19 méterről megeresztett bombáját vetődve tolta ki a kapu baloldalából.

A 31. percben növelhette volna előnyét a Fradi.

Leandro távoli lövését Horváth László rossz helyre tenyerelte, a kipattanóra vércseként lecsapó Amadou Moutari hat méterről szétforgácsolta a jobb kapufát.

Thomas Doll csapata ellenállhatatlanul játszott Fotó: Polyák Attila - Origo

A 38. percben ismét Moutari villant. A 2017-es év legszebb gólját szerző középpályás megindult a térfél közepéről, szűk területen több balmazújvárosi védőből is bohócot csinált, majd szembe került Horváth László kapussal, de spiccel az oldalhálóba lőtt.

A 43. percben újabb hatalmas Fradi-helyzet maradt ki.

Varga Roland jobboldali beadására Böde Dániel érkezett, a kapus mozgásával ellentétes irányban, leheletfinoman visszafejelte a labdát a rövid oldalra, de pár centivel célt tévesztett.

Az első félidő hosszabbításában aztán eldöntötte a meccset a Fradi.

Egy jobboldali beadás után az érkező Böde Dánielt rántották le a tizenhatoson belül, Bognár Tamás játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Varga Roland állt oda, és a jobbra vetődő Horváth László mellett a kapu közepébe gurított.

A fordulás után folytatta a gólgyártást a Ferencváros. A megsérült Botka Endre helyére érkező Lovrencsics Gergő középre tekert labdáját Böde Dániel a bal felső sarokba fejelte.

Az 59. percben a Varga Roland helyére érkező Nagy Dominik egy perc alatt kiharcolt egy büntetőt. Az ítélet végrehajtását ezúttal Böde Dániel vállalta magára. A válogatott csatár belsővel a bal alsó sarkot vette célba, de Horváth László leolvasta a szándékát és kitenyerelte a labdát.

A 64. percben ismét Böde Dániel következett.

Egy szépen megkomponált támadás végén Paintsil jobbról belőtt labdáját közelről lőtte a hálóba.

Tíz másodperccel a lefújás előtt Böde stílusosan zárta le a mérkőzést. Moutari jobboldali beadását hat méterről bombázta a léc alá. A zöld-fehérek megérdemelt győzelmet arattak, míg a Balmazújvárosnak nem ezt a mérkőzést kellett megnyernie a bennmaradás kiharcolásához.

Győzelmével a Ferencváros továbbra is vezeti az OTP Bank Ligát,

és három pont az előnye a második helyen álló - egy mérkőzéssel kevesebbet játszó - Videoton előtt.

A Balmazújváros legutóbb 2017. október 28-án, a Honvéd ellen szenvedett vereséget. Horváth Ferenc csapata azóta tíz mérkőzést játszott le veretlenül minden sorozatot figyelembe véve.

Ferencváros-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 5-0 (2-0)
Groupama Aréna, 6565 néző, v.: Bognár
Ferencváros: Dibusz - Botka (Lovrencsics G., 28.), Otigba, Blazic, Pedroso - Leandro, Gorriaran - Varga R. (Nagy D., 58.), Paintsil (Georgijevic, 75.), Moutari - Böde
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Horváth L. - Habovda, Póti, Tamás L., Uzoma - Vajda (Rudolf, 65.), Sigér, Maiszuradze (Rus, 74.), Haris - Andric (Kamarás, 82.), Shindagoridze
gólszerzők: Paintsil (13.), Varga R. (45+2., 11-esből), Böde (54., 64., 94.)
sárga lap: Paintsil (2.), Leandro (38.), Lovrencsics G. (46.), illetve Habovda (66.), Uzoma (75.), Rudolf (92.)

A sereghajtó Mezőkövesd legyőzte a vendég Haladást.

Az alsóházi csata első félórájában változatos mezőnyjáték zajlott a pályán, a kapuk nem forogtak veszélyben, majd a 41 éves Királynak akadt többször is védenivalója.

Szünet után Dombó hárított bravúrral, majd egy formás támadás végén góllá érett a hazaiak mezőnyfölénye. A Haladás rákapcsolt, és bő negyedóra elteltével kiegyenlített. Felpörgött a mérkőzés, hamarosan ismét a mezőkövesdiek vezettek, akik a meccs képe alapján végül megérdemelten szerezték meg egymás után második győzelmüket, és immáron hét bajnoki óta veretlenek.

Mezőkövesd Zsóry FC-Swietelsky Haladás 2-1 (0-0)
Mezőkövesd, 2122 néző, v.: Erdős
Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó - Farkas, Hudák, Katanec, Vadnai - Mlinar, Iszlai - Cseri (Misák, 79.), Bognár, Tóth B. (Szalai, 82.) - Koszta (Novák, 91.)
Swietelsky Haladás: Király - Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak - Jagodics - Mészáros K., Kovács L. (Németh, 85.), Rácz B. (Kiss, 80.), Halmosi (Jancsó, 64.) - Ramos
gólszerzők: Cseri (58.), Koszta (78.), illetve Wils (75.)
sárga lap: Hudák (29.), illetve Jancsó (92.)

A Vasas kilenc nyeretlen bajnoki meccs után szombaton 2-1-re legyőzte címvédő Budapest Honvédot.

Valamelyest a Honvéd kezdte aktívabban a mérkőzést, de helyzetig nem jutott, míg a Vasas első komolyabb próbálkozása rögtön gólt eredményezett Berecz pontos lövésének köszönhetően. A bekapott gólt követően is a kispestiek támadtak többet, mégis az angyalföldi csapat volt veszélyesebb, egy ízben Gróf hibája majdnem megbosszulta magát, rögtön utána pedig Kassai lökés miatt érvénytelenítette a Vasas találatát.

A folytatásban viszont Barczi azonnal megduplázta a hazai előnyt, miután kihasználta Lovric hatalmas hibáját, ugyanis a védő aláfutott egy előreívelt labdának.

A válasz azonban nem késett sokáig, az előző idény gólkirálya, Eppel szépített, miután beletette a lábát egy lövésbe.

A hátralévő időben a Honvéd támadott az egyenlítésért, de a Vasas gyors ellentámadásai jelentettek igazi gólveszélyt, a hazaiak többször végleg eldönthették volna meccset, végül azonban enélkül is három ponttal gazdagodtak, amelyre legutóbb október 17-én volt példa.

A Vasas előző öt meccsét elvesztette az NB I-ben.

Vasas-Budapest Honvéd 2-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1000 néző, v.: Kassai
Vasas: Nagy - Burmeister, Benes, Risztevszki - James, Vida, Berecz, Hangya - Barczi (Pavlov, 85.), Ádám (Vaskó, 90.), Remili (Egerszegi, 80.)
Budapest Honvéd: Gróf - Heffler, Lovric, Kosút, Kukoc - Gazdag, Nagy G. (Kamber, 71.), Banó-Szabó (Tömösvári, 65.) - Danilo (Holender, 57.), Eppel, Lanzafame
gólszerzők: Berecz (10.), Barczi (46.), illetve Eppel (48.)
sárga lap: Ádám (44.), Ristevski (56.), Remili (65.), illetve Kukoc (21.), Lovric (28.), Kosút (83.)

A Paks 3-1-re legyőzte a vendég Puskás Akadémia csapatát.

Csertői Attila együttese sorozatban harmadik hazai sikerét aratta, míg Pintér Attila tanítványai egymást követő hatodik idegenbeli fellépésükön maradtak nyeretlenek.

Az első félidőben a paksiak dolgoztak ki több lehetőséget, ezzel együtt egy vendég védő, Klinar gólpasszt érő hibája kellett ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést. A felcsútiak támadójátéka szinte teljesen veszélytelen volt.

A fordulást követően sem változott nagyon a játék képe,

a Puskás Akadémia ráadásul újabb gólt "ajándékozott" a hazaiaknak, Spandler elképesztően rossz ütemben próbálta szerelni a 16-oson belül Hahnt, a jogos büntetőt pedig Bertus értékesítette. A felcsútiak egy percen belül szépítettek, így újra nyílt lett az összecsapás, de újabb egy percen belül megint 11-est rúghatott a Paks, Bertus pedig ezúttal sem hibázott.

Az összecsapás csak erre a rövid időre pörgött fel, a Paks győzelme nem forgott veszélyben.

Paksi FC-Puskás Akadémia 3-1 (1-0)
Paks, 860 néző, v.: Karakó
Paksi FC: István - Vági, Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Papp, Simon Á., Bertus - Simon M. (Kulcsár D., 74.), Hahn (Simon A., 83.), Bartha (Koltai, 83.)
Puskás Akadémia: Hegedüs - Klinar, Heris, Spandler, Trajkovski - Perosevic, Mevoungou (Zsidai, a szünetben), Bacelic-Grigic, Knezevic - Diallo (Radó, 58.), Henty (Latifi, 75.)
gólszerzők: Bartha (33.), Bertus (61., 64., mindkettőt 11-esből), illetve Trajkovski (62.)
sárga lap: Vági (12.), Hahn (44.), Simon Á. (70.), Kulcsár D. (81.), Gévay (87.), illetve Klinar (47.), Perosevic (57.), Bacelic-Grgic (63.), Spandler (74.), Trajkovski (94.)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 32 22 5 5 78-30 48 71
GY
D
GY
GY
V
I
2.
Paksi FC 32 16 9 7 49-41 8 55
V
V
GY
D
D
I
3.
Fehérvár FC 32 16 11 5 55-40 15 53
GY
D
V
GY
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 32 14 8 10 56-34 22 52
GY
GY
V
GY
GY
I
5.
DVSC 32 14 12 6 48-44 4 48
GY
V
GY
V
GY
I
6.
DVTK 32 12 12 8 50-56 -6 44
D
GY
D
V
GY
I
7.
MTK Budapest 32 12 13 7 42-61 -19 43
D
GY
V
V
V
I
8.
ZTE FC 32 12 13 7 53-58 -5 43
V
D
GY
GY
D
I
9.
Kecskeméti TE 32 12 14 6 43-44 -1 42
V
GY
D
D
GY
I
10.
Újpest FC 32 11 17 4 45-65 -20 37
V
V
V
GY
V
I
Teljes lista