Hivatalos: kirúgták a Dortmund edzőjét

Bosz
Dortmund's Dutch head coach Peter Bosz gives a press conference after the German first division Bundesliga football match of Borussia Dortmund vs SV Werder Bremen on December 9, 2017 in Dortmund, western Germany. / AFP PHOTO / DPA / Ina Fassbender / Germany OUT / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050
Vágólapra másolva!
A Borussia Dortmund hivatalosan is megerősítette, hogy kirúgta Peter Boszt. Az új edző Peter Stöger lesz.

Ideje volt: a Dortmund jól kezdte a szezont, hét forduló után vezette a bajnokságot, szeptember 30. óta azonban csak egy meccset nyert meg, azt is a harmadosztályú Magdeburg ellen a Német Kupában.

A BVB a Werder Bremen elleni vereségével már zsinórban kilenc meccse nyeretlen, ráadásul a Bajnokok Ligájából is kiesett.

Talán már ő is érzi a vesztét Forrás: AFP/Ina Fassbender

Megírtuk mi is, hogy a dortmundi klubfilozófia miatt nem olyan egyszerű edzőt váltani szezonban közben, de ez után az eredménysor után már nem lehetett tovább húzni Bosz kirúgását. Vasárnap Hans Joachim-Watzke klubigazgató megerősítette, hogy elküldték a holland edzőt, akinek helyét 2018. június 30-ig Peter Stöger veszi át.

Boszt nyáron Bundesliga-rekordot jelentő ötmillió euróért vásárolták ki az ajaxos szerződéséből.