Vb-2018: a FIFA bejelentette a sorsolás nyolc kiemelt csapatát

német válogatott
Fußball: WM-Qualifikation, Deutschland - Aserbaidschan, Europa, Gruppenphase, Gruppe C, 10. Spieltag am 08.10.2017 im Fritz-Walter-Stadion in Kaiserslautern (Rheinland-Pfalz). Sandro Wagner (l) von Deutschland jubelt nach seinem Tor zum 2:1. Foto: Uli Deck/dpa
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) bejelentette, melyik nyolc válogatott várhatja kiemeltként a jövő évi oroszországi világbajnokság sorsolását.
Nem volt kérdés, hogy a német válogatott kiemeltként várhatja a sorsolást Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uli Deck

A hétfőn nyilvánosságra hozott világranglista első hét helyezettje, a világbajnok és ranglista-vezető

német, a brazil, az Európa-bajnok portugál, a legutóbb ezüstérmes argentin, a belga, a lengyel és a francia válogatott szerepel a kiemeltek listáján a rangsorban 65. házigazda oroszok mellett.

FIFA-világranglista: a magyar válogatott hat helyet javított

Magyarország hat helyet javítva 53. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, melyet változatlanul a világbajnok német csapat vezet. A FIFA honlapján hétfőn nyilvánosságra hozott legfrissebb rangsorban a magyar válogatott vb-selejtezős ellenfelei közül az Európa-bajnok portugálok továbbra is harmadikak, míg a svájciak - akik Bázelben 5-2-re múlták felül a magyarokat - négy helyet rontva a 11.

A sorsolást december 1-jén Moszkvában tartják.

A pótselejtezőket pedig kedden délután kettőtől Zürichben sorsolják.

Kőkemény párosításokra van kilátás a vb-pótselejtezők sorsolásán

Kedden délután kettőtől Zürichben sorsolják az oroszországi labdarúgó-világbajnokság pótselejtezőinek párosítását. A selejtező csoportok nyolc legjobb második csapata: Svájc, Észak-Írország, Írország, Dánia, Olaszország, Görögország, Svédország és Horvátország küzd négy kiadó helyért. A sorsolásban négy ország lesz kiemelt: Svájc, Olaszország, Horvátország, Dánia, ezek a csapatok nem kerülhetnek össze egymással.