A legendás 7-es 7 év után hazatér a Real Madridhoz

Corazon Classic Match 2017 NurPhoto General News Sports Soccer Corazon Classic Match Action PLAYER Ex Player TEAM Old Team
Raúl González Real Madrid's in action during the Corazon Classic Match 2017 'Heartbeats for Africa' between legends of Real Madrid and Roma played at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain, 11 June 2017. (Photo by Oscar Gonzalez/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Raúl González visszatér a Real Madridhoz. A klub korábbi csapatkapitánya nem edzői, hanem vezetői megbízást kap, a klub helyettes vezérigazgatója lesz, közvetlen felettese pedig José Ángel Sánchez, aki az elnök, Florentino Pérez jobbkeze is egyben.

José Ángel Sánchez hatáskörébe az átigazolásokkal és szerződésekkel kapcsolatos tárgyalások, a klub gazdasági stratégiája és a Real Madrid márka erősítése, fejlesztése tartozik.

Visszatér a legendás hetes Forrás: AFP/2017 Getty Images/Brian Ach

Raúl hét évvel ezelőtt, 2010-ben hagyta el a Real Madridot és 2015-ben a New York Cosmos együtteséből vonult vissza, azóta a spanyol labdarúgó-bajnokság (LaLiga) nagyköveteként dolgozott, sportközgazdaságot tanult és tanulmányozta az amerikai sportmodell működését, közelebbről pedig az amerikai első- és a másodosztályú fociliga, az MLS és az NASL felépítését.

Néhány héttel ezelőtt szárnyra kaptak olyan pletykák is, hogy utánpótlásedzőként tér vissza nevelőklubjához, de ez nem került megerősítésre.

Raúl a spanyol liga nagyköveteként járta a világot Forrás: AFP/2017 Getty Images/Brian Ach

A jelenleg 39 éves csatár alapvető feladatai mellett egyfajta kapocs is lesz a vezetőség és az első csapat játékosai között, ebben már szerezhetett tapasztalatot, hiszen személyesen volt jelen a cardiffi BL-döntőben, amelyet 4-1-re nyert meg a Real Madrid a Juventus ellen.