Világklasszisok segítenek felfedezni a magyar foci tehetségeit

CIB bank Paolo Rossi visszavonult olasz labdarúgó foci labda ladbarúgás
Akvárium klub, CIB gyerekfocis sajtótájékoztató. Paolo Rossi, visszavonult olasz labdarúgó. 2017.05.15.
Vágólapra másolva!
Az olasz fociról szólhat legtehetségesebb gyerekfocisták nyara. Kiváló olasz szakemberek érkeznek ugyanis a nyáron Magyarországra, hogy felmérjék és képezzék a legügyesebb 10-14 év közötti gyerekeket – jelentette be az olasz válogatottal 1982-ben világbajnok csatár, Paolo Rossi a CIB Bank szervezésében tartott sajtótájékoztatón Budapesten.

2017. június 26-30. között CIB Italia Focitábor néven ötnapos program keretében kerül sor a kiválasztásra az UTE Szilágyi úti sporttelepén. A szakmai munkát az 1990-es világbajnokság gólkirálya, Salvatore Schilacci irányítja majd. A tábor idején minden nap más és más program lesz a középpontban, és, ahogy a sajtótájkoztatón fogalmaztak "egy egész csapatnyi olasz szakember érkezik majd", hogy a gyerekekkel foglalkozzon.

Paolo Rossi Budapesten Fotó: Polyák Attila - Origo

A Magyarországon első ízben sorra kerülő CIB Italia Focitábor végén a három legtehetségesebbnek ítélt futballpalánta meghívást kap egy olaszországi focitáborba (ahová a szülők is elkísérhetik őket), amire az olasz válogatott edzőközpontjában, Covercianóban kerül majd sor. A programnak az edzések, orvosi vizsgálatok, felmérések, valamint az edzőmérkőzések mellett része lesz az olasz futballmúzeum meglátogatása, és még egy Serie A-meccs is belefér majd a programba.

„A fiatal magyar tehetségek előtt nagy lehetőségek állnak a nemzetközi futballban.

Azok pedig, akik a táborban részt vesznek, a legjobb olasz edzőktől leshetik el a játék csínját-bínját

– kecsegtette a majdani résztvevőket Paolo Rossi, a Juventus és az AC Milan egykori csillaga. – A tábor szervezőinek a személye a garancia a képzés minőségére" – tette hozzá Rossi, aki elmondta, hogy Olaszországban a futball valóban a nemzeti kultúra része, minden olasznak szívügye.

Paolo rossi aláírásokat osztogat Fotó: Polyák Attila - Origo

"Nem csupán játékként tekintünk a focira, sokkal több annál. Társadalomszervező erő, aminek hatlamas gazdasági ereje van, az ötödik legnagyobb iparág az országban.

Nem csupán a játékosok, hanem a szakemberek és a klubvezetők szintjén is világelsők vagyunk.

Nem mi szabadalmaztattuk a focit, nem a miénk, de kötelességünknek tartjuk, hogy importáljuk azt a tudást, amit összegyűjtöttünk az évtizedek során" – mondta Rossi, aki elmondása szerint sokkal jobban szeret gyerekkel foglalkozni, mint profi játékosokkal.

A tábort szervező Sport Goals nevű cég ügyvezetője, Marco Schembri pedig így fogalmazott: „A legtehetségesebb résztvevők karrierjét figyelemmel fogjuk követni, és

Olaszország ma már a focitudást exportálja, aminek a legjobb példája az előző két idényben egyaránt PL-győztes olasz edzők, Claudio Ranieri és Antonio Conte, vagy éppen a Bayern Münchent bajnoki címig vezető Carlo Ancelotti. "Nincs a zsebünkben a bölcsek köve, de az kétségtelen, hogy sokat tudunk adni a futball világának" - fogalmazott Marco Schembri.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A résztvevőket itthon a Magyar Diáksport Szövetség segít kiválasztani, melynek elnöke, a korábbi világbajnok és olimpiai ezüstérmes öttusázó, Balogh Gábor kiemelte, „a szervezet 30 éves tapasztalata, a diákolimpiai versenyrendszer a biztosíték arra, hogy valóban a legrátermettebb fiatalok kerüljenek be a táborba. Közülük három számára pedig egészen új távlatok nyílhatnak majd az olasz edzők segítségével."