Vascsövekkel támadtak a Barca-drukkerekre

FRANCE-G8-SUMMIT-DEMO Horizontal ON THE FRINGE OF SUMMITS G8 DEMONSTRATION DEMONSTRATION AGAINST DEMONSTRATOR POLITICAL ACTIVIST SUMMIT BALACLAVA FACE HIDDEN
Hooded men take part in a demonstration, on May 21, 2011 in Le Havre, northwestern France, to denounce the next G8 summit, slated for May 26 and 27 in the French northwestern city of Deauville. The next G8 summit will be dominated by the popular revolts sweeping the Arab world and the aftermath of nuclear catastrophe in Japan. AFP PHOTO / ALAIN JOCARD / AFP PHOTO / ALAIN JOCARD
Vágólapra másolva!
Ötven kapucnis huligán támadt vascsövekkel mintegy húsz barcelonai szurkolóra Gasteizben az Alavés-Barcelona bajnoki találkozó előtt. A verekedésnek egy komolyabb sérültje van.

Az El Correo című baszk lap beszámolói alapján Gasteiz (ennek a városnak a csapata az Alavés) Álava nevű egyetemi campusának egyik bárja előtt délután három óra körül ütöttek rajta huligánok a békésen iszogató katalán drukkereken.

A mintegy ötven támadó a közeli vasútállomáson összeszedett vascsövekkel volt felfegyverkezve, és - ahogy ez ilyen körökben szokás - semmilyen csapat emblémája nem volt felfedezhető a ruhájukon. A támadás során röpködtek a szemetes kukák, a székek és az asztalok, a harc végeztével pedig egy barcelonai drukkert kellett kórházba szállítani, aki súlyos fejsérülést szenvedett egy rámért ütést követően.