Wenger a következő szezonban is edző lesz

Arsene Wenger, Arsenal, foci
Arsenal's French headcoach Arsene Wenger arrives in the stadium prior the UEFA Champions League round of sixteen football match between FC Bayern Munich and Arsenal in Munich, southern Germany, on February 15, 2017. / AFP PHOTO / Christof STACHE
Vágólapra másolva!
Arsene Wenger az Arsenal labdarúgócsapatától való eseteges távozása után is edzősködne a következő szezonban.

"Mindegy, mi történik, biztos, hogy a következő idényben is edző leszek. Itt vagy máshol." - mondta a francia tréner az együttese hétfői FA-kupa-mérkőzése előtt tartott pénteki sajtótájékoztatón.

A londoniakat több mint húsz éve irányító, 67 éves Wenger aktuális szerződése a nyáron jár le, s mint mondta, márciusban vagy áprilisban dönt a jövőjéről.

Arsene Wenger Forrás: AFP/Christof Stache

A szakember most már szinte folyamatosan a támadások kereszttüzében áll. Csapata szerdán a Bajnokok Ligájában 5-1-re kikapott a Bayern München otthonában, így már nem igazán reménykedhet a továbbjutásban, azaz sorozatban hetedik alkalommal búcsúzhat a nyolcaddöntőben.

Ráadásul a bajnoki címre is nagyon kevés esélye van a Premier League-ben legutóbb 2004-ben aranyérmes gárdának, mivel jelenleg negyedik a tabellán, tíz ponttal lemaradva az éllovas Chelsea-től.