Élő:

Bogdán helyére Mainzból jött új kapus

Loris Karius, foci, Mainz
Mainz' goalkeeper Loris Karius takes the ball out of the net during the German first division Bundesliga football match Hertha BSC Berlin vs Mainz 05 on December 20, 2015 in Berlin. Robert MICHAEL / AFP
Vágólapra másolva!
A Liverpool FC labdarúgócsapata szerződtette a Mainz utánpótlás-válogatott kapusát, Loris Kariust, aki jövőre az 1-es számú mezt kapja majd. Angol források szerint Bogdán Ádám biztosan távozik az együttestől.

A Liverpool hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a Mainz utánpótlás-válogatott kapusát, Loris Karius. A 22 éves játékos kedden átesett a szokásos orvosi vizsgálaton, és július elsejétől az 1-es számú mez birtokosa lesz.

Karius számára nem ismeretlen az angol környezet, 2009 és 2011 között ugyanis a Manchester City akadémiáján készült. Idén szenzációsan teljesített, a 34 bajnoki közül kilenc alkalommal kapott gól nélkül zárt, és teljesítményével nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Mainz a 6. helyen zárt.

Loris Karius Forrás: AFP/Robert Michael

A Liverpool első számú kapusa várhatóan továbbra is a belga válogatott Simon Mignolet lesz, aki januárban írta alá új, négyéves szerződését.

A Daily Express, illetve az egyik legnagyobb liverpooli szurkolói oldal, a Thisisanfield.com egyaránt azt írta, hogy Danny Ward várhatóan egy évre kölcsönbe a másodosztályú Huddersfieldhez kerül, Bogdán Ádám viszont – aki a szezon Mignolet mögött második számú kapusként kezdte - távozik a klubtól.