Vágólapra másolva!
Nyilvánvaló, hogy a spanyol sportsajtó nem hagyhatta ki a ziccert, hogy górcső alá vegye a két gigaklub tervezett új stadionját. Az összehasonlítás eredménye nagyon döntetlen szagúnak tűnik.

Miután a madridi városi tanács áldását adta a Real Madrid stadionjának, a Santiago Bernabéunak a teljes átépítésére, megkezdődhet az újabb versenyfutás az örök rivális FC Barcelonával, ahol már korábban eldőlt, hogy 2017 és 2021 között - ugyancsak teljesen - átépítik a Camp Nou-t.

A katalán sportnapilap, a Mundo Deportivo egy videóban mutatja be két létesítményt, feliratozva a legfontosabb tudnivalókat.

Ezek szerint a Barc új otthona lényegesen több nézőt fogadhat majd be - 105 ezret a madridi 85 ezerrel szemben. Mindkét stadion teljesen új külsőt kap, és míg a Bernabéu az elhúzható tetővel, addig a Nou Camp Nou a külső-belső LED-világítással igyekszik kitűnni. Barcelonában négy kivetítő lesz a legmodernebb fajtából, míg a fővárosban egy 360 fokos verzióval kápráztatják majd el a szurkolókat. Az ingyen wi-fit már meg sem kellene külön emltenünk.

És az ár: a 2017 és 2021 között épülő-szépülő új Camp Nou 390 millió euróba (kb. 119 milliárd forint), míg a 2020-ban átadni kívánt új Berabéu 400 millió euróba (kb 122 milliárd forint) fog kerülni -. az előzetes tervek szerint.