Maradona is szeretné, ha 48 válogatott lenne a focivébén

Tour of Dubai, Additional Photos falcan Tour of Dubai February 6 2016 Additional Photos Business Bay Stage Dubai UAE Diego Maradona maradona SQUARE FORMAT
Diego Maradona, a retired Argentine professional footballer, at the last fourth stage of the Tour of Dubai 2016, the 137km Business Bay Stage. Dubai, UAE. Saturday, February 6, 2016. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Jó ötletnek tartja a 48 csapatos világbajnokságot Diego Maradona, az argentinok legendás futballistája.

Az esetleges létszámbővítésről Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke beszélt a múlt héten, egy kolumbiai egyetemen. A terv szerint a 48 nemzeti együttesből 16 egy selejtezőforduló után kiesne és hazautazna, majd a torna az eddigiekhez hasonlóan, 32 csapattal folytatódna. Utóbbi szakaszban lenne 16 kiemelt válogatott, amelynek nem kellene pályára lépnie a csoportkörben.

Forrás: NurPhoto/Artur Widak/NurPhoto/Artur Widak

"Hamarosan tárgyalok Infantinóval, de mindenesetre pozitív lenne, ha több csapat venne részt" - mondta Rómában Maradona, aki emlékeztetett a 2014-es vb előtti pótselejtezőre, amelyen a portugálok a svédekkel csaptak össze.

"Ronaldo és Ibrahimovic találkozott. Nem igazság, hogy aztán kettejük közül egyet nem láthattak a vb-n a szurkolók" - fogalmazott.

A FIFA-nál történő esetleges szerepvállalásáról az 1986-ban világbajnok ex-labdarúgó azt mondta: csak akkor vállal posztot, ha érdemben tehet valamit.

"Különben hazamegyek" - tette hozzá.