Vágólapra másolva!
Lassan indult be az élet az új Hidegkuti Nándor Stadionban, de már megy a portugál Sporting elleni meccs, és hangulat is van. Gyorsjelentés.

Noha még ma délelőtt is volt mintegy 150 jegy, végül csak telt ház lett az MTK új stadionjának avatóján, a portugál Sporting ellen.

Kissé nehezen indult az este, a nyitóceremónia 17.30-kor kezdődött, ám bő félórával később is csak néhány tucat néző foglalt helyet a lelátókon.

Este hat körül Forrás: Origo

"Még nincs meleg víz, és az építési törmelékeket sem söpörték el" - jelentették az Origónak a helyszínről. Persze a Hidegkuti Nándor Stadionnak nem is most kell csúcsformában lennie, hanem majd a hazai bajnokikon és kupameccseken.

Aztán szép lassan megtelt az Aréna, Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mondott, míg a díszpáholyban egymás mellett foglalt helyet Deutsch Tamás MTK-elnök és Bernd Storck szövetségi kapitány.

Orbán Viktor és Deutsch Tamás Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Az MTK a magyar sport kiemelkedő közössége, egy klub, amely magában foglalja a magyar sport nagyszerűségét és diadalait, megtestesíti fájdalmát és veszteségeit" - mondta Orbán Viktor, megjegyezve, hogy MTK nélkül elképzelhetetlen a magyar sport.

És elkezdődött a meccs is: a Sporting lényegében a C csapatával érkezett, mert az alapcsapat kupameccset játszik Portugáliában, ráadásul az első percekben a lisszaboni fakó játszott jobban. Később az MTK-nak is akadt nagy helyzete.

Támad a Sporting Forrás: MTI/Illyés Tibor

A megnyitó helyszíni krónikájával a meccs után jelentkezünk, addig is íme a Hidegkuti Nándor Stadion néhány fő paramétere.

Forrás: Origo