Lemondott az argentin focikapitány

Lionel Messi, Gerardo Martino, foci
Argentina's forward Lionel Messi (R) gestures next to coach Gerardo Martino during a training session in La Serena, Coquimbo, Chile, on June 23, 2015 ahead the Copa America quarterfinal football match against Colombia to be held in Vina del Mar on June 26. AFP PHOTO / JUAN MABROMATA
Vágólapra másolva!
Lemondott posztjáról Gerardo Martino, a Copa América fináléjában vesztes argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember távozását kedden jelentette be az argentin szövetség, mely 2014 augusztusában nevezte ki a korábban az FC Barcelona vezetőedzőjeként is dolgozó trénert a válogatott élére.

A búcsúzó kapitány döntését a szövetségben tapasztalt vezetői válsággal magyarázta, illetve azzal, hogy emiatt a szintén általa vezetett olimpiai együttes keretének kijelölése is komoly nehézségekbe ütközik.

Forrás: AFP/Juan Mabromata

Az argentin csapat Martino vezetésével 29 meccsen 19 győzelmet aratott, és hét döntetlen mellett mindössze három vereséget szenvedett.

Ugyanakkor

az idei és a tavalyi Copa Américán is elbukott a válogatott a fináléban,

mindkétszer Chilével szemben, büntetőpárbajt követően.

Az idei, Egyesült Államokban rendezett torna végén a csapat szupersztárja, Lionel Messi azonnal bejelentette, hogy visszavonul a válogatottságtól, és több más meghatározó futballista is hasonló lépést fontolgat.