100 milliós ajánlatot fog tenni a MU Pogbáért

FOOTBALL - UEFA EURO 2016 - FINAL - PORTUGAL v FRANCE CHAMPIONNAT CHAMPIONSHIP EURO EUROPE EUROPEAN FINAL FINALE FOOT FOOTBALL France NATIONS PORTUGAL Soccer SPORT UEFA
Paul Pogba of France shows a look of dejection at full time during the UEFA Euro 2016, Final football match between Portugal and France on July 10, 2016 played at the Stade de France in Saint-Denis, France - Photo Kieran McManus / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
Angol lapértesülések szerint a Manchester United kedden megteheti 100 millió fontos ajánlatát a Juventus francia középpályásáért, Paul Pogbáért. Az olaszok még egy kicsit alkudoznának, de ez a lényegen aligha fog változtatni.

A Guardian értesülései szerint kedden ül tárgyalóasztalhoz a Manchester United átigazolásokért felelős általános igazgatója, Ed Woodward és a Juventus két klubvezetője, Guiseppe Marotta és Fabio Paratici, valamint Pogba ügynöke, Mino Raiola, hogy megegyezzenek a francia középpályás Angliába igazolásáról. A lap szerint csakis ez lehet az oka, hogy Woodward nem tartott a MU-val Kínába.

Manchesterben úgy gondolják, hogy Pogba minden pénzt megér Forrás: AFP/Marco Bertorello

Az ügy annyira előrehaladott állapotban van, hogy a lap azt is tudni véli, hogy a manchesteri sportvezető egy olyan 100 millió fontos ajánlattal készül előállni, amiből 87 milliót át is utalnának azonnal, míg a fennmaradó 13 milliót Pogba teljesítményének függvényében kapná meg az olasz csapat.

Nem kell a garasoskodás

A Juventus, amelyik ugyan korábban kijelentette, hogy ragaszkodik a 23 éves focistához, egy ilyen ajánlatnak aligha fog tudni ellenállni. Illetve egy kikötésük mégis van: Woodward felejtse el a teljesítményarányos részt, és utalják csak át az angolok egyben azt a 100 millió fontot.

A torinói csapat nem csak egy ilyen gáláns ajánlatra mondhatna nehezen nemet, de

a MU által ajánlott heti 250 ezer fontos fizetéssel

sem tudna versenyezni.

Amennyiben Pogba visszaköltözik Manchesterbe (2009-től 2012-ig volt a klub játékosa, előbb ifistaként, majd három bajnokin a felőtt csapatban is játszott), akkor ő lesz José Mourinho negyedik nyári igazolása, az elefántcsontparti védő Eric Bailly, Zlatan Ibrahimovic és Henrih Mhitarjan után.

Csak a MU

Pogba iránt a MU mellett már csak a Real Madrid mutatott komolyabb érdeklődést, de a spanyol csapat vezetőedzője, Zinedine Zidane közölete:

Én kedvelem Pogbát, de ő most a Juventus játékosa, a mi keretünk pedig így is elég bő."

Ha valóban megvalósul a Pogba körül körvonalazódó 100 millió fontos ügylet, úgy ő lesz a valaha volt legnagyobb összegért klubot váltó futballista, letaszítva a trónról a Tottenham Hotspurtől 2013-ban 85,1 millió fontért a Real Madridba igazoló Gareth Bale-t.