Vágólapra másolva!
Németország hiába vezetett 2-0-ra Anglia ellen, Roy Hodgson csapata fordítani tudott a világbajnok ellen az utolsó fél órában.

Az 1966-ban világbajnoki döntőt vívó csapatok érdekes színösszeállítású mezekben léptek pályára, a németek a fehér nadrághoz szürke dresszt húztak, amelynek olajzöld volt az ujja, az angolok pedig a vörös mezhez és sorthoz kék sportszárat választottak, ami kiverte a biztosítékot, a Twitteren a szurkolók egyöntetűen köpködték ezt a szerelést.

A németek kezdték jobban az első félidőt, és a 27. percben Gomez a jobb sarokba talált, de a partjelző, jelentős késéssel ugyan, de emelte a zászlót, így les miatt végül nem ért a gól, pedig a visszajátszás alapján a német csatár nem indult szabálytalan helyzetből.

Az első félidő legnagyobb angol lehetőségénél Lallana szorongatott helyzetből lőtt a léc fölé, aztán a vendégek kapusa, Butland meghúzódott egy kirúgásnál, de még cserét sem tudott kérni, mert még ugyanebből az akcióból vezetést szereztek a németek, Kroos lapos lövésére nem ért le Butland. A gól után aztán jött a másik kapus, Forster, akit Rose segített ki, amikor kispárgázta az ötösnél Gomez lövését.

Az öt gól egyben, Vardy sarkazása 3:30-nál látható:

A második félidő eleje az angoloké volt, Alli lövését Neuer tolta ki, aztán Hector blokkolt nagyot, amivel megfosztotta Hendersont a góltól, és ennek azért is volt nagy jelentősége, mert két perccel később Khedira tette a labdát Gomez fejére, onnan pedig a bal alsóba került a labda, és ezúttal a partjelző sem szólt közbe.

Nem sokan fogadtak volna rá, hogy innen felállnak az angolok, pedig ez történt, a Premier League góllövőlistájának első két helyezettje ugyanis hallatott magáról. Előbb Kane csapott be két németet azzal, hogy sarokkal visszavette a labdát, majd kilőtte a jobb alsót, aztán pedig a csereként beállt Vardy második labdaérintésére sarokkal behúzta Clyne beadását.

Innen már az angolok álltak közelebb a győzelemhez, Henderson lövése centikkel ment mellé, aztán Vardy szerzett labdát a német 16-oson belül, de hiába volt önzetlen, Alli nem talált be az üres kapuba. A vége mégsem 2-2 lett, a 91. percben ugyanis Dier robbant a rövid saroknál egy szögletnél, és a bal alsóba fejelt.

A németek utoljára 1995 júniusában vesztettek kétgólos vezetésről, akkor a bolgárok tudtak fordítani ellenük, míg Anglia legutóbbi 17 meccséből csak egyet bukott el, tizennégyet viszont megnyert.

Felkészülési mérkőzés:
Németország - Anglia 2-3 (1-0)
gól: Kroos (43.), Gomez (57.), illetve Kane (61.), Vardy (74.), Dier (91.)

További eredmények:
Oroszország - Litvánia 3-0
Lengyelország - Finnország 5-0
Ausztria - Albánia 2-1
Azerbajdzsán - Kazahsztán 0-1