Vágólapra másolva!
"Megszereztem első gólomat a Sporting Kansas Cityben" - lelkendezett Facebookon Sallói Dániel, miután felkészülési meccsen betalált a Houston ellen. A Sporting honlapja is dicséri a magyar csatárt. 

Az egykori válogatott játékos, későbbi válogatott stábtag Sallói István fia Homegrown playernek, azaz saját nevelésű játékosnak számít az MLS-ben szereplő klubnál, hiszen a Sporting akadémiáján tanulta a játékot. Rövid időre hazatért Magyarországra - ahol egyébként szintén jól ment neki az Újpestben -, majd a télen újra Kansas felé vette az irányt, de már nem a tartalék-, hanem a nagycsapathoz.

A tavalyi kupagyőztes, a rájátszásban balszerencsésen elbukó Kansas reménykedve várhatja a jövő héten rajtoló szezont, hiszen veretlen maradt a felkészülési időszakban. Az utolsó felkészülési meccsen a Houston Dynamo ellen ért el 2-2-es döntetlent,

a csapat második találatát szerző Salló góljával sokáig nyerésre állt a csapat,

de végül a 77. percben egyenlítettek a texasiak

Sallói Dániel (30-asban) Forrás: Sporting Kansas/Facebook

Sallói kezdőként végigjátszotta az arizónai Tucsonban rendezett meccset, a Sporting honlapjának beszámolója szerint jól is játszott, a gólja előtt volt egy remek passza Dom Dwyernek, aki alig bólintott mellé. Az 55. percben pont tőle kapott remek passzt a 19 éves magyar, aki közelről nem hibázott.

Sallói elképesztő tehetség

Nem fukarkodott a dicsérettel Peter Vermes, a csapat edzője, aki a felkészülési torna mindhárom mérkőzésén pályára küldte a magyar támadót.

"Elképesztő tehetséges támadó, hihetetlenül érzi a labda nélküli mozgást, remekül él a kapu előtt és jól használja ki a sebességét.

Izgatottan várom, hogy teljesít majd, és bízom benne, hogy jól megy majd neki nálunk."

A Kansas a Seattle otthonában kezdi meg a szezont jövő héten, március 12-én lesz az első hazai meccsük, ahol a Vancouvert fogadják.

Megszereztem az első gólomat a Sporting Kansas City színeiben ! ⚽️ Dom Dwyer remek gólpasszt adott egy közvetett szabadr...

Posted by Sallói Dániel on Saturday, February 27, 2016