A FIFA-elnök azt sem tudja, mennyi lesz a fizetése

Infantino, Gianni
Gianni Infantino a FIFA új elnöke (j) barátságos meccsel kezdte meg tevékenységét
Vágólapra másolva!
Gianni Infantino nem tudja, mennyi lesz a fizetése a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnökeként.

"Még senkivel nem beszéltem arról, mennyit fogok keresni" - válaszolta újságírói kérdésre az európai szövetség (UEFA) eddigi főtitkára, aki hétfőn töltötte első munkanapját új pozíciójában azt követően, hogy múlt pénteken megválasztottak a FIFA élére a szervezet Zürichben rendezett rendkívüli kongresszusán.

Nem a pénz miatt indultam az elnöki posztért."

Az biztos, hogy Infantino - aki a FIFA kilencedik elnöke - kevesebbet fog keresni, mint elődje, Joseph Blatter, akinek fizetése és juttatásai elnökségének 18 éve alatt titkosak voltak. Az összegeket márciusban fogják nyilvánosságra hozni a 2015-ös év pénzügyi jelentésében.

Gianni Infantino, a FIFA új elnöke (j) barátságos meccsel kezdte meg tevékenységét Forrás: MTI/EPA/KEYSTONE/Ennio Leanza

A svájci-olasz kettős állampolgárságú jogász hétfő reggel Nyonban elköszönt korábbi munkatársaitól az UEFA-nál. Ezt követően Zürichben FIFA-alkalmazottak és több korábbi kiváló labdarúgó - köztük az egyaránt aranylabdás Fabio Cannavaro, a 2006-os világbajnok olasz válogatott csapatkapitánya, illetve az Európa-bajnoki ezüstérmes portugál Luís Figo - társaságában pályára lépett egy kétszer 25 percig tartó barátságos mérkőzésen a róla elnevezett csapat kilences számú mezében.

Ez egy nagyszerű nap. A kemény munka elkezdődik, s mi készen állunk rá" - nyilatkozta a találkozót követően a 45 éves sportvezető, akinek megbízatása 2019-ig szól.