Nyolc éve nem volt olyan jó a Hertha, mint Dárdaival

dárdai pál hertha
Hertha's Hungarian coach Pal Dardai waits prior the German first division Bundesliga football match FC Augsburg vs Hertha Berlin in Augsburg southern Germany, on August 15, 2015. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
Vágólapra másolva!
Majdnem egy évtizede nem tudott olyan jó rajtot produkálni a Hertha, mint ezen az őszön Dárdai Pállal. Hat meccsből három győzelem és két vállalható vereség.

Legutóbb 2007-ben fordult elő, hogy a Hertha BSC a Bundesliga első hat fordulójában legalább 10 pontot szerzett – írta a Twitteren az Opta futballstatisztikai oldal német verziója.

A Dárdai Pál által irányított Hertha kedd este Vedad Ibisevic duplájával 2-0-ra megverte a meccs előtt a táblázaton még előtte álló Kölnt. Ez volt a csapat harmadik győzelme a hatodik szezonbeli bajnokiján, így

az ötödik helyen áll.

Eddig csak a hibátlan Dortmundtól és a legutóbbi ezüstérmes, most is a dobogón álló Wolfsburgtól kapott ki.

"Mindig mondtam, hogy tudjuk, Vedad Ibisevic mire képes.

Legközelebb jó lenne a második gólt korábban megszerezni, de ez remek teljesítmény volt egy erős ellenféllel szemben" – idézte a német Kicker nevű szaklap a magyar vezetőedzőt.

Dárdai Pál Forrás: AFP/Christof Stache


Az Opta által említett 2007-es berlini rajt egyébként a mostaninál is jobb volt, akkor 12 pontot szerzett hat mérkőzés alatt a Hertha, a svájci Lucien Favre-ral a kispadon - az idény végén pedig a 10. helyen végzett.