Tíz nap alatt eldől, milyen lesz a Hertha karácsonya

Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője, foci
Ingolstadt, 2015. október 24. Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője az Ingolstadt elleni mérkőzésen a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban, az ingolstadti Audi Sportarkban 2015. október 24-én. (MTI/EPA/Stefan Puchner)
Vágólapra másolva!
Szombaton az újonc Darmstadt otthonában lép pályára a Hertha labdarúgócsapata, Dárdai Pál vezetőedző szerint a következő tíz nap meghatározza majd a játékosok karácsonyi hangulatát is.

A berlini Év Edzője választást megnyerő Dárdai Pál ezúttal az újonc Darmstadt otthonában igyekszik győzelemre vezetni a Herthát. A berlini együttes mérlege vendégként 50 százalék alatti, aktuális ellenfele azonban gyengén teljesít saját stadionjában, ahol az eddigi nyolc bajnokiból csupán egyet nyert meg, négy döntetlen és három vereség mellett.

"A Darmstadt kemény dió és nagyon nehéz ellenfél lesz. Annyira más futballt játszik, hogy még edzésen sem lehet gyakorolni ellene" - nyilatkozta Dárdai.

A Hertha 15 forduló után 26 ponttal a negyedik helyen áll, de Dárdai szerint még nem jött el az idő a célok újrafogalmazására. "A célunk továbbra is az, hogy 40 pontot szerezzünk, csak miután ezt teljesítettük lehet új célokat kitűzni.

- tette hozzá.

Dárdai Pál, a Hertha edzője Forrás: MTI/EPA/Stefan Puchner

A Hertha a jövő héten hazai pályán a Mainz ellen játssza a téli szünet előtti utolsó meccsét.

A címvédő és listavezető Bayern München az újonc Ingolstadtot fogadja, és egy győzelemmel vagy döntetlennel bebiztosíthatja őszi elsőségét egy körrel a téli szünet előtt. Pep Guardiola vezetőedző tanítványait a papírforma szerint nem érheti meglepetés az Allianz Arénában, ahol ebben az idényben még százszázalékosak, nyolcból nyolc sikert aratva, 30 szerzett és 3 kapott góllal.

A Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőbe jutott bajorok 43-8-as gólarányukkal amúgy is kiemelkednek a mezőnyből, igaz, a második Dortmund is már 42 találatnál jár, védelmének teljesítménye azonban meg sem közelíti a müncheniekének a hatékonyságát, mivel a csapat már 20 gólt kapott. A forduló zárómeccsén a 13. helyen szerénykedő Frankfurt látogat a Signal Iduna Parkba.

Pierre-Emerick Aubameyang ontja a gólokat Dortmundban Forrás: AFP/Daniel Roland

A magyar válogatott Szalai Ádámot is foglalkoztató, sereghajtó Hoffenheim szombaton hazai pályán, a 14. Hannover ellen próbálhatja megszerezni idénybeli második győzelmét, míg a szintén válogatott Stieber Zoltánt rendre a cserék közé nevező, kilencedik Hamburg a BL-nyolcaddöntőbe jutott, ötödik Wolfsburg vendége lesz.

Érdekes és izgalmas találkozót ígér még az utóbbi öt fordulóban csak egy sikert arató, nyolcadik Bayer Leverkusen és a harmadik Borussia Mönchengladbach szombat esti csatája az előbbi együttes otthonában.

A Bundesliga 16. fordulójának programja, péntek:
Mainz - Stuttgart 20.30

szombat:
Bayern München - Ingolstadt 15.30
Darmstadt - Hertha 15.30
Hoffenheim - Hannover 15.30
Werder Bremen - Köln 15.30
Wolfsburg - Hamburg 15.30
Bayer Leverkusen - Mönchengladbach 18.30

vasárnap:
Augsburg - Schalke 15.30
Dortmund - Frankfurt 17.30