Dárdai Pált választották az év edzőjének

Dárdai Pál, foci, Hertha
Hertha's Hungarian head coach Pal Dardai (R ) gestures as Moenchengladbach head coach Andre Schubert watches proceedings during the German first division Bundesliga football match Hertha Berlin vs Borussia Moenchengladbach at the Olympic stadium in Berlin on October 31, 2015. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál, a Hertha BSC magyar vezetőedzője végzett az élen a berlini Év Edzője választáson. 

A berlini sportolók közül 1979 óta választják meg minden évben az év legjobb férfi és női sportolóját, valamint edzőjét és csapatát. Dárdai Arthur Abraham (ökölvívó) és Lena Schöneborn (öttusázó), valamint a Füchse Berlin kézilabdacsapata mellett kapta meg az elismerést.

A Herthával csodát tevő Dárdai a szavazatok 16,3 százalékát zsebelte be, ezzel legyőzte a Füchse edzőpárosát, Erlingur Richardsont és Dagur Sigurdssont. Nem csoda, hogy a magyar szakember ázsiója ilyen magasan áll, hiszen tavaly kiesőhelyen vette át a berlini csapat irányítását, benntartotta a Herthát, idén pedig a negyedik helyen áll velük a Bundesligában.

Dárdai Pál a Hertha kispadján (vagyis mellette) Forrás: AFP/Odd Andersen

„Februárban klubrekorderként és a közönség kedvenceként vette át a Herthát, decemberre pedig már soha nem látott magasságokban jár a népszerűsége. A kieséstől való rettegés helyét átvették az európai kupaszereplésről szőtt álmok” – írja róla a Berliner Zeitung.

A Rundfunk Berlin-Brandenburg rádióadó honlapjának tájékoztatása szerint Markus Babbel 2011-es sikere után nyerte meg ismét Hertha-tréner a voksolást. Az oldal kiemelte, hogy a vezetőedzői posztot májusban átvevő magyar szakember - aki 1997 óta él Berlinben - benntartotta az élvonalban az együttest, amely jelenleg nemhogy a kiesés ellen harcol, hanem a Bundesliga negyedik helyén áll.