Tartozás miatt maradt áram nélkül a debreceni fociakadémia

edzőközpont egész alakos fotó EGYÉB TÁRGY fiú foci focizik FOTÓ FOTÓTÉMA gyermek KÉPKIVÁGÁS labda levegőben pálya SPORT SZEMÉLY TÁRGY Debrecen, 2013. április 27.
Gyerekek fociznak a Debreceni Labdarúgó Akadémia új edzőközpontjában 2013. április 27-én. Az
Debrecen, 2013. április 27. Gyerekek fociznak a Debreceni Labdarúgó Akadémia új edzőközpontjában 2013. április 27-én. Az edzőközpont Debrecen-Pallagon 13 hektáron épült fel 1,5 milliárd forintból. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Napokig áram nélkül maradt a Debreceni Labdarúgó Akadémia, mivel az E.ON egy 220 ezres közműtartozás miatt kikapcsolta a szolgáltatást.

Áram hiányában több edzés is elmaradt, azóta a klub rendezte a tartozását, így a szolgáltató a pénz megérkezése után visszakapcsolta az áramot, írja a Dehir.

Az akadémia az októberi esedékességű számlát nem rendezte, pedig kapott tértivevényes felszólító levelet, amiben az E.ON jeleze, hogy amennyiben nem érkezik meg a pénz, kikapcsolják a szolgáltatást. A felszólításra az akadémia nem reagált, így november 30-án az E.ON kikapcsolta az áramot.

Több edzés is elmaradt áram hiányában Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az önkormányzat 5 millió forinttal besegít

Az akadémiának három tulajdonosa van, a többségi tulajdonos a Szima család többségi tulajdonában lévő DVSC Futballszervező Zrt., a két kisebbségi tulajdonos a debreceni önkormányzat és a Debreceni Egyetem, írja a Dehir, hozzátéve, hogy az önkormányzat 5 millió forintos rendkívüli támogatással segít a kialakult helyzetre való tekintettel.

A Menedzsment Fórum szerint a legfrissebb NAV-adatbázis alapján végrehajtás alatt áll az akadémia, aminek az azóta már rendezett 220 ezres tartozás lehetett az oka. Így várhatóan a következő, hétvégén frissülő adatbázisban már nem szerepel majd a debreceni akadémia.