Életük mérkőzésére készülnek a magyar játékosok

magyar fociválogatott
Telki, 2015. november 9. A Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott edzése Telkiben 2015. november 9-én. Elöl Németh Krisztián (b), Gera Zoltán (b2) és Leandro de Almeida (k). MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Bernd Storck fejében szinte teljesen összeállt a csapat és a taktika a norvégok elleni csütörtöki Eb-pótselejtezőre. Dzsudzsák fogadkozik, hogy jobb lesz, mint eddig, Szalai tudja, hogy az ellenfél nem nézi le a magyar válogatottat.

Egybehangzóan életük eddigi legfontosabb mérkőzéseiként jellemezték a norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott tagjai a párharc csütörtöki és vasárnapi találkozóját.

– jelentette ki a telki edzőközpontban tartott hétfői sajtótájékoztatón Németh Krisztián, aki saját bevallása szerint hosszú idényen van túl amerikai csapatával, de most csak erre az egy hétre koncentrál, a felkészülését pedig segítette, hogy előbb haza tudott jönni, így az átállás is hamarabb sikerült neki.

A hétfői edzés egy pillanata Telkiben. Németh Krisztián (b), Gera Zoltán (b2) és Leandro Forrás: MTI/Illyés Tibor


Dzsudzsák Balázs úgy vélte, a legutóbbi két találkozón nem tudott annyit hozzátenni a nemzeti együttes játékához, amennyit elvárna magától. Azt reméli, ezúttal javítani tud "pályafutása két legfontosabb meccsén". A török Bursaspor szélsője azt mondta, azzal nem foglalkoznak, ki mit gondol róluk, csak arra koncentrálnak, hogy fizikálisan és mentálisan rendben legyenek a két összecsapáson.

Ne gondoljunk rá, hogy a legfontosabb

"Azt gondolom, mindenkinek ez lesz karrierje legfontosabb két meccse. De nem szabad túl nagy nyomást helyeznünk magunkra, ugyanúgy kell készülnünk, mint a korábbi találkozókra, mert éppen az lehet a kulcs, hogy félre tudjuk tenni gondolatainkat és érzéseinket, nem szabad, hogy a tét blokkolja a pályán lévőket" – mondta Szalai Ádám.

A Hoffenheim csatára, aki az előző két selejtezőn nem került a válogatott keretébe, hozzátette, neki van norvég csapattársa, így tudja,

nem nézik le a magyar válogatottat.

Megjegyezte, úgy tervezték, hogy az első meccset Tarik Elyounoussinél, a visszavágót pedig nála nézik meg együtt, de aztán meghívót kapott, így északi klubtársa egyedül ülhet a televízió előtt.

"Alapvetően elégedett vagyok a fizikai felmérés eredményeivel is, elsősorban a regenerálódáshoz kaptunk hasznos információkat, aminek nagy szerepe lesz, mivel a két találkozó között mindössze három nap van.

– mondta Bernd Storck szövetségi kapitány. Közölte, kilencven százalékban összeállt a fejében a kezdőcsapat és a taktika is.

Bernd Storck Andreas Möllerrel Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az Eb-pótselejtező első felvonására csütörtökön Oslóban kerül sor, a visszavágót három nappal később a Groupama Arénában rendezik. Mindkét összecsapás 20.45-kor kezdődik.