Vágólapra másolva!
Ahhoz képest, hogy "teljes átláthatóságot" ígért, Michel Platini UEFA-elnök az első adandó alkalommal megpróbált kicsúszni az ellene nyomozó ügyészség keze közül.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) etikai bizottsága által 90 napra felfüggesztett Michel Platini megpróbálta megakadályozni, hogy a svájci ügyészség hozzáférjen a bankszámlája adataihoz – írja a brit Telegraph napilap internetes oldala, az Inside Sport értesülésére hivatkozva.

Michel Platini Forrás: AFP


Platininek joga volt ahhoz, hogy panaszt emeljen az illetékes svájci bíróságnál az ügyészség kérelme ellen, de a törekvése éles ellentétben áll azzal, hogy az ellene folyó vizsgálat kezdetén kijelentette:

mindenben együttműködik, és a teljes átláthatóság híve.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöki tisztét jelenleg is betöltő Platininek lehet titkolnivalója, mert korábban kiderült, hogy 2011-ben tisztázatlan okból kétmillió svájci frankot kapott a FIFA-tól. Többek között emiatt nyomoz ellene a svájci ügyészség.

Tízéves késéssel kapott bér

Platini azt állítja, hogy az a pénz egy 1999 és 2002 közötti tanácsadói munkáért kapott fizetés volt, de erről a megbízatásról állításuk szerint sem a FIFA, sem az UEFA akkor vezetői nem tudtak. Kivéve az összeget átutalására utasítást adó Sepp Blatter FIFA-elnököt, akit a francia sportvezetővel együtt függesztett fel az etikai bizottság.