Az angoloknak sem kellenek az angolok

498486213
Liverpool's English midfielder Raheem Sterling (L) breaks free from Southampton's English defender Nathaniel Clyne to score the opening goal during the English Premier League football match between Liverpool and Southampton at Anfield stadium in Liverpool, northwest England, on August 17, 2014. AFP PHOTO/PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR “LIVE” SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS.
Vágólapra másolva!
Mélypontra süllyedt a hazai labdarúgók aránya az angol Premier League-ben, amelynek hétvégén rajtolt el a 2015/2016-is idénye.

A The Times napilap szerint a nyitófordulóban pályára lépett 220 futballista közül csak 73 - azaz 33,2 százalék - szerepelhetne az angol válogatottban. Ez az arány tavaly még 35, a Premier League 1992-es életre hívásakor pedig 69 százalék volt.

Raheem Sterling (b) átigazolása tette ki az angol játékospiac felét Forrás: AFP/Paul Ellis

Az első körben az újonc Bournemouth nyolc hazai játékossal állt ki, míg a lista másik végén a szintén idén feljutott Watford, továbbá az Arsenal és a Newcastle United áll, amelyekben mindössze egy angol futballista szerepelt. A címvédő Chelsea-ben két hazai játékos kapott helyet, ám közülük John Terry már lemondta a válogatottságot. A nyitófordulóban összesen öt angol tinédzser jutott lehetőséghez.

A nyáron az élvonalban igazolásokra költött több mint 500 millió fontnak csak az ötödét fizették ki angol labdarúgóért, annak a 100 milliónak a fele pedig egyetlen játékoshoz kötődik: a Manchester City 49 millióért szerezte meg a Liverpooltól a 16-szoros válogatott (és jamaicai születésű) Raheem Sterlinget.