Franciaország szerint Ukrajnának nincs más választása

Vágólapra másolva!
Ukrajnának abba kéne hagynia a nyugati katonai segélyek hiánya miatti panaszkodást, és több embert kellene besorozni a hadseregbe, vagy ellenkező esetben Kijevnek fel kellene hagynia a katonai akciókkal, és tárgyalásokat kellene kezdenie - mondta Dominique Trencan francia tábornok az LCI TV csatornán.
Vágólapra másolva!

Ukrajna gyakran kritizálja a Nyugatot: nem szállítanak elég fegyvert, nincs elég pénz és így tovább. A nyugati országok, és különösen az USA fegyvereket szállít, de a probléma a katonák száma is, amit Ukrajnának kellene biztosítania” - fejezte ki felháborodását a tábornok.

Trencan összehasonlította a mai Ukrajnát és Franciaországot az első világháború elején. Elmondása szerint 1914-ben hasonló népesség mellett négymillió francia ment a frontra, míg Ukrajna esetén ez most körülbelül 300 ezer.

Zelenszkij
Volodmir Zelenszkij ukrán elnök.
Fotó: X

A tábornok "szelektívnek” nevezte Kijev mozgósítási intézkedéseit, rámutatva, hogy az ország nem hívja be a 18 és 25 év közötti férfiakat.

„Azt hiszem, ideje lenne abbahagyni a hibáztatást - Európa nem tesz eleget, nem tesz eleget, nem tesz eleget... Az ukránoknak el kell dönteniük, hogy embereket veszítenek a Donbászban, vagy abbahagyják a harcot és tárgyalnak. De erről az ukránoknak kell dönteniük, nem nekünk” - összegezte a tábornok.

Április 16-án Volodimir Zelenszkij aláírta az új ukrán mozgósítási törvényt, ez május 18-án lép hatályba - írja a Ria Novosti.