Vágólapra másolva!
Mexikó 3-1-re győzött Jamaica ellen az Arany-kupa döntőjében, és ezzel története során hetedszer nyerte meg az észak- és közép-amerikai régió kontinenstornáját.

A negyeddöntőben és az elődöntőben is jelentős bírói segítséget kapó Mexikó gyönyörű góllal szerzett vezetést, Aguilar beadását a csapatkapitány Guardado lőtte kapásból a jobb felsőbe.

Guardado ezzel elmondhatja magáról, hogy ő az első játékos, aki három Arany-kupa-döntőben is gólt szerzett, korábban 2007-ben és 2011-ben volt eredményes a torna legfontosabb meccsén.

A második félidő elején érkezett a második mexikói gól, Corona csente el a labdát a jamaicai térfél közepén Hectortól, aztán 18 méterről kilőtte a bal alsót.

A 61. percben aztán minden eldőlt, Aguilar beadása után megint Hector ügyetlenkedett, nem tudta elrúgni a labdát, a mögötte érkező Peralta pedig megköszönte a lehetőséget.

Jamaica a 80. percben Mattocks egyéni alakítása után szépített, de ennél közelebb már nem jutott, Mexikó így nyolcadik döntőjéből a hetediket nyerte meg.

Arany-kupa, döntő:
Mexikó - Jamaica 3-1 (1-0)
gól: Guardado (31.), Corona (47.), Peralta (61.), illetve Mattocks (80.)