Vágólapra másolva!
A Videoton és a magyar válogatott csatára, Nikolics Nemanja hároméves szerződést kötött a bajnoki ezüstérmes Legia Warsawával. A futballista június végén csatlakozik a varsói csapathoz, amellyel megkezdi a felkészülést az Európa Ligára. 

„Várható volt, hogy ezen a nyáron lezárul az ügyem, hosszú ideje megy már a találgatás az jövőmet illetően. Türelmes voltam, mert a mendzseremmel tudtuk, mit akarunk. Huszonhét éves vagyok, a karrierem legjobb időszaka lehet a következő néhány év, ezért úgy voltam vele: nem hibázhatok, nem hozhatok olyan döntést, amit később megbánnék" - mondta igazolásáról Nikolics.

Ugródeszkának is tökéletes a Legia

A játékos azt is elárulta, olyan bajnokságban szereplő csapat ajánlatára várt, amely erősebb az NB I-nél, amely jobban az európai topligák szeme előtt van, ahonnan talán könnyebb nívós bajnokságba igazolni. A Legia már hosszú ideje figyelte, és döntésében az is motiválta, hogy az együttes rendre a bajnoki címért harcol, indul a nemzetközi porondon, nagyszerű körülmények várják a futballistákat, és fantasztikus szurkolói vannak.

Nikolics Nemanja hat évet töltött a Videotonnál Forrás: MTI/Illyés Tibor


Nikolics húzóember szeretne lenni

"Nem vagyok az a játékos, aki szeret ugrándozni, a Vidinél is hat évet töltöttem, Lengyelországban is hosszú távra tervezek. Sokat adott nekem a fehérvári időszak, bevallom, nem akartam mindenáron távozni, de végül így alakult. A válogatott meccs után nem lesz sok pihenőm, mert június végén már elkezdődik a felkészülés. Izgatottan várom az idényt, szeretnék húzóembere lenni a csapatnak – amelynek a célja, hogy bajnokságot nyerjen, és bejusson az Európa-liga csoportkörébe” - mesélt az előtte álló időszakról a támadó.

A lengyel piac nyitott a magyarokra

„Másfél éve már terítéken van Nikolics Nemanja esetleges klubváltása, az volt a célunk, hogy olyan külföldi egyesületet találjunk, amely hajlandó kivásárolni a szerződéséből. Aztán nem sikerült szerződést hosszabbítania a Videotonnal, így immár csak azt kellett nézni, hogy a játékos legyen elégedett. A lengyel piac – köszönhetően az ott légióskodó magyarok jó teljesítményének is – nyit Magyarország felé, márpedig ezt érdemes kihasználni: a lengyel élvonalból klasszis klubok igazolnak. Nikónak ez egy újabb lépcső, és ha a bajnokságban és az Európa Ligában az elmúlt évekhez hasonlóan termeli a gólokat, esélye van egy nyugati szerződésre is” fogalmazott Filipovics Vladan, a játékos menedzsere.