Leégtek a PL-éllovasok az FA-kupában

Manuel Pellegrini, a Manchester City edzője
Vágólapra másolva!
A Premier League első három helyezettje kiesett az FA-kupából, ráadásul a Chelsea és a Manchester City alacsonyabb osztályú csapat ellen bukott el. Gondolta volna tegnap, hogy a negyedosztályú ellenfelével ikszelő ManUnitedet fogják irigyelni a többiek? 

A City Phil Dowd játékvezető mellett Tomás Mejíás kapust átkozhatja a kiesés miatt, előbbi nem adott meg egy meglehetősen egyértelmű büntetőt a PL második helyezettjének, utóbbi pedig bravúrok egész sorát mutatta be a Middlesbrough kapujában.

A góltól lendületbe jött a Boro, gyorsan megduplázhatta volna előnyét, de pont úgy nem volt szerencséje, mint a lefújás előtt nem sokkal Frank Lampardnak, aki a kapufát találta el. A vendégek végül a 93. percben bevitték a döntő csapást is, Kike fejezett be eredményesen egy kontrát.

A Chelsea sem járt jobban

A meglehetősen tartalékos felállásban pályára lépő Chelsea-t túlságosan megnyugtatta, hogy Cahill és Ramiers góljaival a 38. percre 2-0-s előnyre tett szert a Bradford ellen, és az sem tette idegessé a PL listavezetőjét, hogy még a szünet előtt szépítettek a vendégek. A második félidőben aztán hiába küldte be José Mourinho Fabregast, Williant és Hazard-t, a kiscsapat okosan kontrázva kiejtette a Chelsea-t.

Manuel Pellegrini, a Manchester City edzője Forrás: AFP/Andrew Yates

Vezetett a Southampton is, de a Crystal Palace elleni meccs minden fontos eseménye belefért az első bő félórába. A Soton kétszer is előnybe került, de a Marouane Samah vezette vendégek kétszer is egyenlítettek, és a 39. percben bevágták a győztes gólt is.

Nem járt jobban a Tottenham sem, a londoniak szintén hazai pályán maradtak alul a Leicesterrel szemben, míg a forduló első meccsén a Swansea kapott ki simán a Blackburn otthonában.

FA-kupa, 4. forduló
Blackburn-Swansea 3-1
Birmingham-West Brom 1-2
Cardiff-Reading 1-2
Chelsea-Bradford 2-4
Derby-Chesterfield 2-0
Manchester City-Middlesbrough 0-2
Preston-Sheffield United 1-1
Southampton-Crystal Palace 2-3
Sunderland-Fulham 0-0
Tottenham-Leicester 1-2