Vágólapra másolva!
 A Diósgyőr edzője, Sivic Tomislav jól ismeri a magyar fociválogatott kedd esti ellenfelét, ugyanis 1996 elejétől 2001 végéig Feröer-szigeten dolgozott. A szerb tréner szerint a feröeri játékosok a legjobb formában lesznek, mivel náluk október végéig tart a szezon. 

Sivic a 10 csapatos bajnokságban három együttesnél (VB Vágu, B36 Tórshavn, KÍ Klaksvík) is megfordult, igaz, távozása óta már nem igen követi a feröeri történéseket. "Akikkel én együtt játszottam, azok szinte kivétel nélkül abbahagyták már a focit, van, aki edzősködik, van, aki a szövetségben dolgozik. A mostani válogatott csapatkapitánya, Fródi Benjaminsen ellen viszont még játszottam, mindig neki jutott a feladat, hogy vigyázzon rám, igaz, ebben nem volt valami sikeres" - nyilatkozta Sivic a Boon.hu-nak.

A szakember úgy véli, a feröeriek ellen senki nem mehet biztosra. "Nehogy eltévedjen valaki, ez nem lesz könnyű meccs, a feröeri nagyon becsületes, tisztességesen dolgozó nép, mindenbe százhúsz százalékot igyekeznek beletenni, és sokat is fejlődtek az elmúlt években, az eredmények ezt mutatják. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy ott márciusban kezdődik a bajnokság, ami október végéig szokott tartani, és ilyenkor, a szezon vége felé vannak a legjobb formában a játékosok. Nyugodtan vissza lehet keresni, hogy általában ebben az időszakban érték el a válogatottjukkal azokat az eredményeket, amelyek a meglepetés kategóriába sorolhatók."

Sivic arról is beszélt, hogy a szigeten nagyon szeretik a focit, sokszor az ötvenezres lakosság több mint tíz százaléka, öt-hatezren is kimennek egy válogatott meccsre, mivel "nagyon erős bennük a lokálpatriotizmus".

A románok ellen két játékosa is pályán volt. "Nekem tetszett a magyar együttes, láttam, hogy van összetartás, volt csapat, csapatjáték, küzdelem egymásért, a sikerért. A két diósgyőri fiúval (Elek Ákos és Kádár Tamás - a szerk.) pedig nagyon elégedett voltam, büszke vagyok rájuk, sokat tettek hozzá a meccshez, megérdemlik az elismerést."