Vágólapra másolva!
Karrierje végén olyan fájdalmai voltak Gabriel Batistutának, az argentin válogatott és a Fiorentina ikonikus csatárának, hogy egy nap arra kérte orvosait, vágják le a lábát. 

Gabriel Batistuta az argentin Tyc Sportsnak adott nyilatkozatában beszélt korábbi problémáiról.

"Amikor befejeztem a pályafutásom, egy ideig járni sem tudtam, olyan fájdalmaim voltak. Előfordult, hogy nem tudtam elmenni a mosdóig sem, és bevizeltem. Ekkor találkoztam Oscar Pistorius történetével [műlábbal versenyző paralimpiai bajnok dél-afrikai rövidtávfutó], és arra gondoltam, talán nekem is a műláb lenne a megoldás" - beszélt nyíltan az állapotáról Batistuta.

Gabriel Batistuta 168 gólt lőtt a Fiorentinában Forrás: AFP


A játékos fájdalmai szinte elviselhetetlenek voltak, ezért egy nap arra kérte az orvosait, amputálják a lábát. Ők azonban őrültségnek nevezték a kérést, és nem is teljesítették.

"Sokat dolgoztunk, hogy javuljon a bokám, és bár a legrosszabbon már túl vagyunk, a helyzet most sem túl rózsás. A porcok végletesen elkoptak, és mivel az Achilles-ínam sincs rendben, a teljes 86 kilóm a csontra nehezedik. Ez a fájdalom szinte megölt korábban."

Gabriel Batistuta 78-szor lépett pályára az argentin válogatottban, Európában a Fiorentina játékosaként lett ismert, de játszott a Romában és az Internazionaléban is.