Vágólapra másolva!
Carles Puyol jelölte ki, hogy visszavonulása után ki játsszon az általa levetett ötös mezben.

Puyol 1999-ben debütált a Barca első csapatában, de csak 2002-ben kapta meg az ötöst mezt, amikor Abelardo elhagyta a klubot. Puyol a 2003-2004-es szezont már csapatkapitányként kezdte, és azóta ha pályán volt, mindig az ő karjára került a szalag.

A szélső- és belső védőként is használható Puyol valósággal elnyűhetetlen volt, a legkomolyabb sérülések után is ugyanolyan elánnal tette a dolgát a pályán, amivel kivívta a társak elismerését és a szurkolók szeretetét. Többek között hat bajnoki címet, két Király-kupát, három Bajnokok Ligáját és két klubvilágbajnokságot nyert a Barcelonával, amelyet nem hagy el, továbbra is a klub kötelékében marad, de egyelőre nem tudni, milyen pozícióban.

Puyol maga gondoskodott arról, hogy az eddig általa viselt ötös mez méltó utódhoz kerüljön, amelyet Sergio Busquetsre hagyott. A védekező középpályás eddig a 16-os mezben játszott, de Puyol kérésének eleget téve most az ötösre vált.

"Megtisztelő, hogy abban a mezben játszhatok, amit eddig Carles Puyol viselt, és hogy méltónak talált arra, hogy az utódja legyek" - nyilatkozta Busquets a Barcelona honlapjának. "Nincs kétségem, a legjobb kezekbe került az ötös mez" - udvarolt még egy sort Puyol a korábbi csapattársnak.