Ancelotti: Nem biztos, hogy szerencsés vagyok

491655011 Real Madrid's Italian coach Carlo Ancelotti celebrates after winning the UEFA Champions League final between Atletico Madrid and Real Madrid on May 24, 2014 at the Luz stadium in Lisbon.        AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Real Madrid's Italian coach Carlo Ancelotti celebrates after winning the UEFA Champions League final between Atletico Madrid and Real Madrid on May 24, 2014 at the Luz stadium in Lisbon. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
A Real Madrid egy küldetést teljesített a BL-győzelemmel, a csalódott Marcelóból kulcsember lett, de egyenlíteni pokoli nehéz volt az Atlético elleni döntőben.

A Real Madrid hosszabbítás után 4-1-re verte az Atléticót a Bajnokok Ligája szombat esti döntőjében. Carlo Ancelotti, a Real trénere "extrém boldogságról" nyilatkozott a lefújás után, elsősorban a rajongóknak ajánlva a győzelmet.

"Egyenlíteni volt a legnehezebb. Egyáltalán nem volt területünk, az Atlético kiválóan védekezett, ezért minden lehetségessel próbálkoztunk, egészen a legvégéig" - ismerte el. Sokáig az Atlético vezetett 1-0-ra, a Real a 93. percben egyenlített. "A gólunk teljesen megváltoztatta a játékot. Erőt adott nekünk, talán jobban is akartuk a győzelmet."

"Mondhatják rám, hogy szerencsés vagyok, de azt is, hogy mindent megtettünk, egészen az utolsó másodpercig" - tette hozzá az olasz, aki játékosként kétszer, edzőként háromszor nyert BEK/BL-t.

Ancelotti a félidőben gyorsabb játékot, és folyamatos támadást kért a játékosaitól, majd ugyanezt tette a hosszabbítás előtt is, mert ezzel "komoly gondokat okoztunk nekik".

Ancelotti ünnepe Forrás: AFP/Franck Fife

"Marcelo szomorú volt, mert nem került a kezdőbe, de miután beállt, az egyik kulcsjátékos lett" - fűzte hozzá az edző, aki az első realos napjára is visszaemlékezett: "Bementünk Florentino Pérez elnökkel a Santiago Bernabéu trófeatermébe. Mondtam, hogy egy még hiányzik - a tizedik BL-serleg. Ma teljesítettük a küldetést."

"Beszéltem Diego Simeonéval. A meccs előtt gratuláltam neki a bajnoki címhez, és gratuláltam a meccs után is. Tisztelni kell a csapatot, amely kitartóan harcol, ugyanakkor végeredményben megérdemelten nyertük meg a világ legfontosabb kupáját."