Vágólapra másolva!
Húsz perc után abba kellett hagynia a hétfő délutáni edzést Cristiano Ronaldónak. Az orvosok szerint nincs nagy baj, de lehet, hogy nem lép pályára kedden, Dortmundban.

Cristiano Ronaldo a Real Madrid Dortmund elleni hazai BL-negyeddöntőjén sérült meg: egy ütközés után fájlalta a bal térdét, ezért a 80. percben lecserélte Carlo Ancelotti.

A portugál klasszis aztán kihagyta a szombati, Real Sociedad elleni idegenbeli bajnokit, és rendesen edzésbe állt - csakhogy hétfőn már húsz perc után le kellett sétáljon a pályáról, mert ismét fájt a bal térde.

A Real orvosai azonnal kezelésbe vették, és bár hivatalosan nem került ki a keddi BL-meccs keretéből, Ancelotti óvatosan fogalmaz a játékával kapcsolatban: "Ő úgy érzi, százszázalékos, tehát bízzunk abban, hogy játszhat. Ugyanakkor nem fogunk kockáztatni vele."

"Ronaldo játszani akar, és én is szeretném, ha játszana, de mivel igazi profi, tudja, meddig mehet el" - tette hozzá a korábbi Milan-edző.

A Real Madrid szerencséjére az első meccset simán, 3-0-ra nyerte, így egy idegenben lőtt góllal nagyon könnyen elődöntőbe jutna. Még akkor is, ha megismételné a tavalyi 4-1-es dortmundi vereséget.

A németeknél éppen fordított a helyzet: visszatér Robert Lewandowski, aki négy gólt lőtt azon a bizonyos tavalyi 4-1-es Dortmund-Realon.