Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli bizottsága csütörtöki ülésén elutasította az Újpest fellebbezését, így érvényben maradt Kabát Péternek, a lila-fehérek támadójának két mérkőzésre szóló eltiltása, azaz a játékos nem léphet pályára pénteken a Ferencváros ellen.

Kabát a Diósgyőr elleni találkozón hátulról beletalpalt Lazar Marjanovic térdhajlatába. A játékvezető nem vette észre a durva szabálytalanságot, ezért nem állította ki, de a fegyelmi bizottság a meccsről készült felvételek és a bíró kiegészítő jelentése alapján bizonyítottnak találta, hogy a futballista veszélyeztette ellenfele testi épségét.

Ugyan Kabát fellebbezett, de kedden a fegyelmi bizottság jóváhagyta korábbi határozatát. Ez követően a csatár és az Újpest ismét fellebbezett, ezúttal eljárási hibára hivatkozva, mondván, a Fegyelmi Szabályzat 18. §-ának (3) bekezdése szerint öt (indokolt esetben három) napon belül értesítenie kellett volna a támadót vagy a klubot arról, hogy Kabát ellen fegyelmi eljárás indult. „Ez azonban - ahogyan azt a keddi tárgyaláson a bizottság jelenlévő tagja is elismerte - nem történt meg” - írta az Újpest hivatalos honlapja.

Az MLSZ fellebbviteli bizottsága azonban csütörtöki ülésén elutasította az Újpest ezen fellebbezését is.