Vágólapra másolva!
Nehéz kiemelni egyvalakit az Atlético ellen csődöt mondó Barcából, meg nem is feltétlenül igazságos, de Messi ténfergése különösen látványos volt. Futómennyiségben alig több mint 20 százalékkal maradt el tőle a saját kapusa.

A spanyol lapok Lionel Messi kirívóan gyenge teljesítményéről írnak a szerdai Atlético Madrid-Barcelona BL-negyeddöntő-visszavágó (1-0) után, és az UEFA honlapjának egyik-másik statisztikája alátámasztani látszik ezt a meglátást.

Bár a vereséget és a kiesést nyilván igazságtalan volna egyedül Messi nyakába varrni - hogy mást ne mondjunk, ritkán látni ennyi pontatlan passzt Andrés Iniestától és elvesztett labdát Sergio Busquetstől -, az valóban megdöbbentő, hogy Messi mindössze 6,9 kilométert futott 90 perc alatt.

Egy BL-meccsen elég ritka a 9 kilométer alatti futómennyiség egy játékostól, de ennél is többet mond, hogy az Atlético ellen a Barca kapusa, José Manuel Pinto 5,4 kilométert futott, vagyis csak 21,7 százalékkal kevesebbet, mint Messi odakint, a mezőnyben.

A társai kilométereket vertek rá, Xavi, például, 11,8, Jordi Alba 11,5, Dani Alves 10,8, Marc Bartra 10,6, Neymar pedig 9,5 kilométernél állt meg. Az Atléticóból a gólszerző Koke volt a legszorgalmasabb, 12,3-mal.

Tegyük hozzá ehhez, hogy az argentin ezen a meccsen (Neymar után) a második legrosszabbul passzoló játékos volt a Barcában 60 százalékos pontossággal, négy próbálkozásból egyszer találta el a kaput, egyetlen párharcot sem nyert meg, és máris látjuk, mi hiányzott a katalán csapatból: egy legalább elfogadhatóan teljesítő Messi. Meg persze sok más is, a megbízható védelemtől a hatékony középpályáig, de talán ez volt a legfeltűnőbb.