Vágólapra másolva!
José Mourinho korábban nyolcszor jutott el aktuális csapatával egy nemzetközi kupa negyeddöntőjébe, és még egyszer sem esett ki. Kedd este viszont nagy feladat vár a Chelsea-re, a PSG ugyanis kétgólos előnnyel utazik Londonba, igaz, Zlatan Ibrahimovic sérülés miatt nem lehett ott a pályán. A párharc keddi felvonását nemcsak a tévében, hanem élő streamen is követheti az Origón.

Ahogy José Mourinho fogalmazott a párizsi mérkőzés után, a Chelsea-nek egy hegyet kell megmásznia, hogy bekerüljön az elődöntőbe, annak ellenére, hogy a kétgólos hátrány még a ledolgozható kategóriába tartozik.

A portugál edző valószínűleg megkockáztatja Samuel Eto'o játékát, a kameruni csatár az Arsenal 6-0-s letarolása óta, vagyis két hete nem lépett pályára, de Mourinho már a hétvégén, a Stoke elleni meccsen be akarta vetni 15-20 percre, akkor azonban még nem állt készen a 11 góljával a csapaton belül holtversenyben legeredményesebbnek számító klasszis.

Mourinho már többször is jelezte, hol burkoltan, hol nyíltan, hogy egyáltalán nem elégedett a felhozatallal csatárfronton, márpedig azzal mindenki tisztában van a Chelsea-nél, hogy kedd este legalább két gólt kell lőniük, hogy legyen esély a továbbjutásra. A Chelsea ötször játszott nemzetközi kupameccset francia ellenfelekkel hazai pályán, és ebből négyet lehozott kapott gól nélkül, most azonban az a PSG érkezik a Stamford Bridge-re, amely ebben a BL-sorozatban tizennégy gólt szerzett vendégként.

A tizennégyből hat gólt Zlatan Ibrahimovic szerzett, aki az első meccsen megsérült, így kihagyja a visszavágót, bár az első meccsen az ő közreműködése nélkül is összejött a három gól, a svédet ugyanis elég jól levédekezte a Chelsea. Ibrahimovic hiányzásával előtérbe kerülhet a a brazil Lucas Moura, a Párizsban az első gólt szerző Ezequiel Lavezzi, és Edinson Cavani is beugrásra kész, vagyis tűzerő tekintetében továbbra sem áll rosszul a PSG.

Igaz, a Cavani, Lavezzi párosnak lehetnek rossz emlékei a kétgólos előnyről és a Chelsea-ről, a 2011/12-es szezonban ugyanis a Napoli hiába nyert otthon 3-1-re, az angolok hosszabbítás után végül 4-1-re behúzták a visszavágót, ez pedig negyeddöntőt ért, és a csapat később meg sem állt a végső győzelemig. A franciákat irányító Laurent Blanc-nak sem a kedvenc stadionja a Stamford Bridge, a Bordeaux-val ugyanis beleszaladt egy 4-0-s zakóba a BL 2008/2009-es csoportkörében.

Mourinho viszont igazi negyeddöntő-specialistának számít, eddig a nemzetközi porondon nyolcszor jutott el eddig a szakaszig a Porto, Chelsea, Inter, Real négyesfogattal, és mindig továbbjutott, ugyanakkor olyan élményben még nem volt része, hogy csapata kétgólos hátrányból fordítson meg egy párharcot. A Chelsea edzője Ramiresre eltiltás miatt nem számíthat a visszavágón, a PSG-nél Ibrahimovic az egyetlen hiányzó, és az egyetlen kérdőjel a jobbhátvéd posztján van, ahol Gregory van Wiel és Christophe Jallet pályázik a csapatba.

A Chelsea-PSG mérkőzésről akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában, vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését. Később, a BL-idény minden szakaszában megtalálja az online streamet a Sport TV meccseiről.