Vágólapra másolva!
A Juventusnál a Fiorentina iránt érzett ellenszenv, a firenzeiek legyőzése és a bajnokságban megszerzett elképesztő előny miatt kicsit elengedték magukat a hivatalos Twitter-csatorna szerkesztői. Csütörtökön az Európa Ligában találkozik a két csapat.

Az olasz bajnokság kimenetelének szempontjából fontos fordulót rendeztek a hét végén, az éllovas Juventus lehetőséget kapott, hogy szinte behozhatatlanná növelje az előnyét a Nápolyban pályára lépő Roma előtt, a Napoli pedig három pontra megközelíthette a Romát. Mindkettő megtörtént, de fontos volt a vasárnapi rangadó a Juve ellen pályára lépő Fiorentinának is, hiszen a negyedik helyen álló firenzeiekre egy, illetve két pontra feljött az Inter és a Parma.

Nem mintha a Fiorentinának külön indok kellene, hogy kiemeltként kezeljen egy Juve elleni meccset: a torinóiaknak egy vitatott bajnoki címet, egy UEFA-kupa-címet és Roberto Baggio lenyúlását róják fel Firenzében. A Kwadwo Asamoah elképesztő góljával nyerő Juvénál is benne maradt a lelkekben az őszi, firenzei meccs (akkor 0-2-ről bő negyedóra alatt fordított 4-2-re a Fiorentina a Conte-időszakban példátlan összeomlást produkáló Juve ellen), legalábbis erről tanúskodik at a meglehetősen arcátlan üzenet, amelyet a Juventus hivatalos Twitter-csatornáján publikált a klub.

Ebédre jól esett a firenzei, jöhet vacsorára is Forrás: Juventus Twiter

A vasárnap 12.30-kor kezdődött meccs után a két csapat csütörtökön újra találkozik, ezúttal az Európa Ligában, este 21 órakor - innen a kicsit erőltetett poén, mely szerint "ebédre jól esett a Fiorentina, csütörtökön vacsorára várjuk őket". (Annyiból védhető a szóvicc, hogy a Fiorentina és az ebéd szókapcsolatra Olaszországban sokan a híres firenzei T-bone steakre asszociálnak). Kimaradt a juvésok tweetjéből, pedig büszkék lehetnek rá, hogy a csapat zsinórban 14. hazai meccsén nyert, ezzel beállította a Torino 75/76-os rekordját, és hogy egymás után 40 meccsen mindig gólt szerzett.

A Fiorentinánál csak mértékkel hőzöngenek a bejegyzés miatt. A torinói meccsen ugyanis feltűntek a vendégszektorban a Liverpoolt éltető, a Juve-tábort a 39 halálos áldozattal járó Heysel-tragédiára emlékeztető mezek, vagyis erkölcsi alapjuk nem nagyon lenne a felháborodásra.

A két csapat közös történelme meglehetősen zűrös, a Juve hivatalos kommunikációs csatornájára kitett gúnyos poén biztosan még feljebb korbácsolja az indulatokat Európa Liga-meccsén, amely a forduló rangadójának ígérkezik. És talán jobb is lesz a hét végi mérkőzésnél, elvégre pályára léphet a bajnokit kihagyó két irányító, Andrea Pirlo és Borja Valero is.