Vágólapra másolva!
A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a címvédő Győrrel a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában, a Puskás-stadionban.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Ferencváros - Győri ETO FC 1-1 (0-0)
Puskás Ferenc-stadion, 11 ezer néző, v.: Solymosi
FTC: Dibusz - Besic, Pavlovic, Mateos, Bönig - Gyömbér, Busai (Somalia, a szünetben) - Ugrai (Leonardo, a szünetben), Jenner, Laczkó (Cukic, 69.) - Böde
Győr: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Völgyi – Kamber, Kalmár – Andrics (Varga, 56.), Rudolf, Dudás (Martinez, 69.) – Strestík (Mevoungou, 62.)
gól: Leonardo (74.), illetve Varga (87.)
sárga lap: Besic (21.), Ugrai (43.), Pavlovic (47., 92.), Leonardo (91.), illetve Völgyi (24.), Kalmár (53.), Lang (82.)
kiállítva: Pavlovic (92.), illetve Svec (83.), Lipták (92.)

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött a héten elhunyt kétszeres olimpiai bajnok Novák Dezső emlékére, aki 333 bajnoki mérkőzésen 69 gólt szerzett az FTC színeiben, majd edzőként háromszor nyert bajnokságot a Ferencvárossal (1981, 1995, 1996), és irányításával 1995-ben az FTC bejutott a Bajnokok Ligájába.

Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, mindkét oldalon adódtak helyezetek, de ezek egytől egyig kimaradtak.

A szünetben szerelést cserélt a hazai gárda, mivel mindkét együttes zöld-fehérben játszott és ez zavaró volt az első játékrész során.

A fordulás után az FTC lépett fel támadóbban, beszorította ellenfelét, a vendégek kontrákkal próbálkoztak, de sokáig egyik oldalon sem esett gól. Közvetlenül egy nagy vendéghelyzetet követően azonban megtört a jég: Leonardo vezetéshez juttatta az FTC-t, amely Svec kiállítása után emberelőnybe is került.

Böde kihagyta a piros lappal együtt megítélt büntetőt, ez megbosszulta magát, ugyanis egyenlíteni tudtak a győriek, akik végül elvittek egy pontot a Puskás-stadionból.

A lefújás előtt még kiosztott egy-egy piros lapot a játékvezető, így a házigazdák tíz, a vendégek pedig kilenc emberrel fejezték be a találkozót.

Doll: Nem érheti kritika Bödét

"A játékosaim nagyon csalódottak, úgy érzik magukat, mintha vereséget szenvedtek volna" - idézte a Fradi.hu a hazaiak edzőjét, Thomas Dollt. "Az első félidőben sok labdát veszítettünk, és főként a támadójátékunk volt gyenge. Futballistáim helyezkedése rendben volt, de sokkal több, hosszabb labdával kellett volna irányítanunk. Ezt a szünetben megbeszéltük, és a második félidőben sikerült is sokkal jobb teljesítményt nyújtani. Labdaközelben voltak a futballisták, sok akciót vezettünk, többször is a győri tizenhatoson belül próbálhattunk kapura lőni. A büntetővel lezárhattuk volna a mérkőzést, ez sajnos nem sikerült. Nem érheti azonban kritika Bödét, elvállalta a feladatot, sajnos ezúttal nem talált be."

"Az utolsó öt percben emberelőnyben játszottunk, okosabban, hideg fejjel kellett volna irányítanunk, de sajnos buta gólt kaptunk. Nagyon köszönjük a szurkolóinknak a biztatást, folyamatosan éreztük, hogy mögöttünk állnak. Nagyot léphettünk volna előre egy mai győzelemmel, de a mai mérkőzésből sokat tanulhatunk, és a második félidei játékra építhetünk" - tette hozzá a német tréner.

"Mindkét csapat sok helyzetet alakított ki, így a semleges nézők remek találkozót láthattak" - értékelte a találkozót Horváth Ferenc, az ETO szakvezetője. "Az első félidő a miénk volt, a második inkább a Fradié, ezért igazságtalan lett volna, ha a hazaiak győznek, a döntetlen megfelelt a játék képének. Mentálisan erősek voltunk, vesztett állásnál is hittem abban, hogy még sikerül egalizálni. Korábban is mondtam, hogy azok játszanak majd, akik a végsőkig küzdenek, ez ma kifizetődött."