Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo megelőzte Lionel Messit, és az élre került azon a listán, amelyet a Goal.com futballhonlap készített a legtöbb bevételre szert tett labdarúgókról vagyoni helyzetük alapján.

A listán tavaly még az angolok ikonja, David Beckham állt az élen, de ő tavaly májusban visszavonult, így nem is szerepel a mostani rangsorban. Az élen a 2013-as aranylabdás, Cristiano Ronaldo áll, aki szeptemberben kötött új szerződést a Reallal, amely alapján 2018-ig Madridban marad, és évi 17 millió eurós fizetést kap.

A Nike sportszergyártó évi 6 millió euróval támogatja a portugált, de ez a szerződés idén jár le, és a Nike még a vébé előtt szeretne újat kötni. A Nike mellett többek között az Armani, a KFC, a Castrol és a Herbalife gyarapítja Ronaldo szponzorainak táborát.

Ahogy az Aranylabda-szavazáson, úgy ezen a listán is Lionel Messi végzett Ronaldo mögött, akinek a vagyonát 146 millió euróra teszi a Goal.com. A négyszeres aranylabdás argentin zseni évi 15 millió eurót kap a Barcelonától, de nagy valószínűséggel még idén emelni fognak a fizetésén, mert az azóta leköszönő elnök, Sandro Rosell korábban ígéretet tett erre.

Messi évi 2 millió eurót kap az adidastól, emellett a Turkish Airlines, az EA Sports, a Samsung és a Gatorade is támogatja, de már aláírta a szerződését a Gillette-tel is, amelynek korábban Tiger Woods, Thierry Henry és Roger Federer volt a reklámarca.

Hogy ez a páros mennyire kiemelkedik, azt mutatja, hogy a lista harmadik helyén álló Samuel Eto'o vagyona 61 millió euróval marad el Messiétől. A kameruni csatárt az Anzsi Mahacskalánál keresett, világrekordot jelentő 20 millió eurós fizetés repítette a harmadik helyre, nyár óta viszont a Chelsea-nél riogatja a védőket, ahol 5 millió euróval honorálják a teljesítményét. Eto'o a Pumától is 5 millió eurót kap évente, és a szponzorai között tudhatja még a Fordot, valamint a John Richmond divatmárkát.

A legvagyonosabb labdarúgók élcsoportja:
1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 148 millió euró
2. Lionel Messi (FC Barcelona) 146
3. Samuel Eto'o (Chelsea) 85
4. Wayne Rooney (Manchester United) 84
5. Kaká (AC Milan) 82
6. Neymar és családja (FC Barcelona) 80
7. Ronaldinho (Atlético Mineiro) 78
8. Zlatan Ibrahimovic (Paris St-Germain) 69
9. Gianluigi Buffon (Juventus) 63
10. Thierry Henry (New York Red Bulls) 57