Vágólapra másolva!
Tavaly győzni tudott az Arsenal a Bayern otthonában, mégis kiesett. A mostani BL-nyolcaddöntőben ismét kétgólos hátrányból vág neki a müncheni meccsnek az angol csapat, de az idei Bayern még erősebbnek tűnik, mint a tavalyi. A nyolcaddöntő keddi visszavágóját nemcsak a tévében, hanem élő streamen is követheti az Origón.

Szokták mondani, hogy a történelem nem ismétli önmagát, de az Arsenal számára ismerős a helyzet, amivel kedden szembesülnek majd BL nyolcaddöntőjének visszavágóján, ugyanis a tavalyi sorozatban is kétgólos hátrányból vágtak neki a müncheni visszavágónak.

Akkor a londoniak 2-0-ra győztek a kissé kényelmes németek ellen, de ez továbbjutást nem, csak egy elismerő biccentést ért, mert a Bayern 3-1-re húzta be az első meccset, és így idegenben lőtt góllal ment tovább, majd meg sem állt a végső győzelemig.

Amennyiben az Arsenal csodát tenne, és kiharcolná a továbbjutást, akkor a harmadik csapat lenne, amely egy BL-párharc első meccsét saját pályáján vesztett, majd idegenben fordított, korábban ez 1996-ban az Ajaxnak a Panathinaikosz elleni elődöntőben, 2011-ben pedig az Internek a Bayern elleni nyolcaddöntőben sikerült.

A Bayern legutóbbi két vereségét egyaránt angol csapattól szenvedte el a BL-ben: a tavalyi, Arsenal elleni zakó és a mostani csoportkörben a Manchester City elleni 2-3 között volt egy tízmeccses győzelmi sorozata, ami rekordnak számít a BL-ben. A City elleni vereség óta sorozatban tizenhárom meccset nyert meg Pep Guardiola csapata, ezeken 46-4 volt a bajorok gólaránya, ami egészen döbbenetes.

Az angoloknál elég sok a hiányzó, Szczesny az első meccsen kapott piros lapot, így nem játszhat Münchenben, Walcott és Ramsey mellett pedig már Wilshere is a sérültek táborát gyarapítja, mert eltört egy csont a lábfejében az Anglia-Dánia barátságos meccsen.

A Bayern ilyen téren is sokkal jobban áll, Shaqiri, Müller és Ribéry is felépült, és hárman együtt összesen négy gólt szereztek a Wolfsburg elleni, 6-1-re megnyert meccsen.

A Bayern-Arsenal mérkőzésről akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában, vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését. Később, a BL-idény minden szakaszában megtalálja az online streamet a Sport TV meccseiről.